· · Коментари: 0
везе

Да ли је добро да парови спавају у одвојеним креветима?

Према једном истраживању, око 14% парова не спава у истом кревету.

1627377341_Depositphotos_223060364_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Реакција већине људи да то сигурно није добро за њихову везу, резултати многих студија показују да је истина управо обрнута.

Лош квалитет сна ствара тензију међу партнерима

Према неким проценама, спавање у истом кревету са партнером који се често помера у постељи и хрче, може да вам украде у просеку 49 минута сна сваке ноћи. То уопште није мало, када се понавља из дана у дан, због чега уопште није изненађујуће да се због ове чињенице партнери неретко свађају. С друге стране, исти проблем не постоји код парова који бирају да спавају одвојено.

Прочитајте још: Питате се да ли веза има будућности: Психолог каже да поставите себи ових 10 питања

Спавање у одвојеним креветима може погодовати и једном и другом партнеру

Шта радити ако сте ви ноћна птица, а ваш партнер раноранилац? А шта ако не можете да се договорите око савршене температури у соби? Можда ви волите да спавате са отвореним прозором, а њему смета бука. Или сте пак ви навикли да спавате у замраченој просторији, а он воли да га рано ујутру пробуди излазак сунца. Веома је тешко постићи договор ако имамо различите преференције у вези са нечим тако важним као што је спавање. Поставља се и питање зашто бисмо то радили ако имамо више просторија са креветима у свом дому?

Прочитајте још: Зашто је лакше наћи партнера када већ имате једног? Одговор се крије у Матејевом ефекту!

Ова одлука не мора да доведе до смањења блискости у вашој вези

Лепо је пробудити се у наручју свог партнера. Неко би, међутим, рекао да је лепо и имати чврст сан 7-8 сати, без буђења у глуво доба ноћи јер је наш партнер морао да оде до тоалета. Спавање у одвојеним креветима не само што може бити добро за укупно благостање партнера, оно нуди нову шансу за буђење романтике између њих. Сложићете се да је много лакше изненадити партнера доручком у кревету када ви не спавате у истом том кревету, али и поклонима за празнике и другим малим знацима пажње.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.