Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КВИЗ

Да ли је ОН ПРАВИ? Одговорите на ОВИХ 10 питања и ОДМАХ ћете знати

Чиме се руководимо и на који начин процењујемо особу за коју мислимо да је идеална за нас?

1598191308_Depositphotos_153030278_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Често се каже да је један од најважнијих избора у животу, избор емотивног партнера.  Али, нису нам исти критеријуми са 20, 30, 40 година или 50 година. С годинама постајемо зрелији и мудрији, па се и наша пројекција "оног или оне праве" мења.

Прочитајте још: Када вам СКОЧИ ПРИТИСАК одмах почните да ПЛЕШЕТЕ или отворите НОВЧАНИК

Које су основне разлике у критеријумима приликом избора партнера у раној младости, средњим годинама или зрелом добу, открива нам психолог и психотерапеут Елена Кузмановић:

- Са 20 година нас воде страсти и повезаност углавном заснивамо на привлачности и често на супротностима, јер још упознајемо себе, чак и кроз те односе - каже Кузмановићева.

Са 20 су везе бурне и драматичне, а онда...

Тада су везе бурније и драматичније, као и наша осећања. Сложенију слику партнера почињемо да посматрамо у тридесетим годинама, јер смо зрелији и доносимо одлуку о заснивању породице, уколико то желимо. Тада нам није примарна привлачност, мада је и даље веома важна, али гледамо и ширу слику особина, сличних циљева, породичног окружења и боље процењујемо партнера на основу искуства.

Да ли је ово зрела љубав? Фото: Депозит

У четрдесетим се више фокусирамо на особине партнера и нашу компатибилност, али са више опуштености и зрелости, јер нема толико јаког притиска, или му барем не подлежемо као раније. Свеснији смо себе и сопствених потреба.

Прочитајте још: Мушкарци ПАРКИРАЈУ ауто за 15 секунди, али ЖЕНЕ су ипак боље У ОВОЈ СТВАРИ

Широм отворите очи
Ризик од остајања у неадекватним односима у зрелим годинама је већи, јер мислимо да смо пропустили шансе за нове партнере и не желимо да будемо сами. Да се то не би догодило, требало би да добро отворимо очи.

Људи са 50, 60 и 70 година ређе себи дају шансу да пронађу нове партнере, због предрасуда да то више није за њих, међутим, љубав је могућа у сваком добу. Тада је избор партнера најзрелији, јер је лишен очекивања и лакше се издваја суштина шта нам је најбитније код вољене особе.

Да ли је партнер прави? Одговорите на ових десет питања.

- Да бисмо пронашли одговор на питање да ли поред себе имамо правог партнера или партнерку, требало би да обратимо пажњу на 10 показатеља, који нам јасно сигнализирају да смо направили добар избор - каже за наш лист Елена Кузмановић.

Прочитајте још: Време је да се СУОЧИТЕ са истином! Ево зашто су мушкарци ЛУДИ ЗА ПЛАВУШАМА

  1. да ли осећате јаку и зрелу љубав,
  2. да ли сте блиски и повезани са партнером,
  3. да ли га поштујете,
  4. да ли имате компатибилан систем вредности,
  5. да ли имате заједничке циљеве и планове,
  6. да ли имате жељу да са партнером делите простор и време,
  7. да ли се однос стално развија на боље,
  8. да ли сте физички компатибилни,
  9. да ли вам прија додир,
  10. да ли постајете боља особа?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas