Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кинеска традиција

Да ли је ово најбољи положај за спавање? Загрлите "пет царевих жена" и пробудите се одморни! (ВИДЕО)

Правилан положај за спавање је кључ доброг сна и одморног тела.

1623607295_polozaj-za-spavanje.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Зхен Гонфу
Oglas

Већина спава у неправилном положају. На једном или два јастука, на стомаку или у изврнутом положају. Полажај у ком спавамо, директно утиче на то како ћемо се ујутру осећати. Ако се често будите уморни и са боловима у рамену или куковима, узрок потражите у начину спавања.

Током спавања у неправилном положају, вршите оптерећење на различите делове тела: раме, кук, срце..

Положај "пет царевих жена"

Према традиционалној кинеској методи, за сан који опоравља и лечи, неопходно је да спавате са пет јастука (пет царевих жена). 

Разлог лежи у томе што, уколико користите само један, увек вршите оптерећење на неки део тела. Обично су то раме и кук. 

Прочитајте још: Квалитетан сан, боље памћење и расположење: ОВО су разлози због којих треба да СПАВАТЕ НАГИ

Како се користе јастуци

Јастуци се постављају тако што је један испод главе, други између ногу, преко трећег опуштено лежи рука, четврти грлите и држите уз торзо, а пети служи као трећи, за руку, али са друге стране (за случај да се окрећете током ноћи).

Уколико не би било јастука испод руке, она би била у напетом положају.

Разлог за јастук који грлите уз тело је у томе, да спуштена рука не би притискала срце.

Уколико се окрећете током ноћи, окрените се са јастуком између ногу, једним уз груди, а пети користите за руку.

Како то изгледа, погледајте на снимку испод.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas