Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИВА

Да ли је препознајете? Чувена "мршавица" плени енергијом у осмој деценији! (ФОТО/ВИДЕО)

Твиги је енглески модел, глумица и певачица која се прославила 1960-их.

1626687233_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ тwиггyлаwсон
Oglas

Најпрепознатљивији изглед прoшлог века, имала је управо она. Твиги је доминирала модним светом са својом танушном фигуром, дечачком фризуром и крупним очима. Многи сматрају да је управо њена појава на модној сцени заслужна за тренд мршавости међу манекенкама.

Прочитајте још: Срце да се стегне! Исповест мајке Ејми Вајнхаус о последњем сусрету и тренутку кад је сазнала најгоре! (ФОТО)

Ко је Твиги?

Твиги је енглески модел, глумица и певачица, која је свој надимак стекла захваљујући танком струку док је била тинејџерка. Рођена је 19. септембра 1949. године у Мидлсеку, што значи да данас има 71 годину.

Право име
Њено право име је Лесли Лавон. Манекенством је почела да се бави шездесетих година и брзо је стекла глобалну славу након што је позирала на насловницама Вога и Татлера. 

Отац је био запослен као столар, а мајка је била радница у фабрици. Твиги је похађала средњу школу за девојке и 1965. године, у доби од 15 година, док је радила као асистент у лондонском фризерском салону, упознала је фризера Најџела Дејвиса (касније познатог као Јустин де Виленув), који ју је назвао "Твигс" због тога што је била мршавица.

Следеће године, осмислио је њену физичку трансформацију - упаривши кратки дечачки боб са великим тамно очима и уметнутим трепавицама. Њена адолесцентна грађа била је идеална за унисекс одећу која је тада била у моди, а њен укупан изглед разликовао ју је од заобљених, гламурозних топ модела тог доба.

Након што је уочио њену фотографију на зиду салона, модни новинар листа Даили Екпресс интервјуисао ју је и објавио чланак у којем је она - крштена Твиги - названа „Лице ’66.“, а потом је проглашена за Британку године. Твиги је почела интензивно да се бави манекенством, брзо стекавши међународно признање, а њено појављивање на насловници америчког издања водећег модног часописа Вог (април 1967) најавило је њен успон. Постала је икона деценије, а њено име се тражило као бренд у вези са низом производа, укључујући лутку Твиги.

Породица

Твиги се први пут удала за Мајкла Витнија. Био је амерички филмски и телевизијски глумац. Пар се венчао 1977. године, али нажалост он је умро од срчаног удара шест година касније у доби од 52 године.

За свог садашњег супруга Леита Лавсона се удала 1988. године. Лавсон је филмски и сценски глумац, редитељ и писац. Први пут су се упознали 1984. пре него што су заједно радили на филму Мадаме Соусацка 1988. године, венчали су се исте године. Леит је усвојио Твигину ћерку Карли, која је узела његово презиме. Пар сада живи у западном Лондону.

Прочитајте још: Пријанка Чопра направила скандал на Вимблдону: "Заправо сам у неверици због таквог недостатка манира и васпитања"! (ФОТО/ВИДЕО)

Твиги данас?

Твиги је и даље активна у свету моде - већ дуже време бави се креирањем одеће за жене њених година, води блог, појављује се на великим догађајима. Такође, њена аутобиографска књига "Тwиггy ин Блацк анд Wхите" завршила је на листи бестселера.

Њено богатство се процењује на 50 милиона.

Фанови су одушевљени како чувена Твиги изгледа у осмој деценији. 

"Ништа се ниси променила."

"Прелепа си."

"Краљица, заувек."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas