· · Коментари: 0
НОВИТЕТИ

Да ли монтаже за оптички нишан морају да буду скупље од просечног карабина?

Американци су позитивно оценили бренд УТГ Леаперс који нуди велики избор монтажних прстенова, шина и пратеће опреме по приступачним ценама

montaza-3.jpg
монтаза УТГ Леаперс

У лову и рекреативном стрељаштву, а све чешће и у спортским дисциплинама, оружје је неодвојиво од оптичког нишана. Често се занемарује оно што повезује ова два битна елемента - носачи оптичких нишана.

Прочитајте још: Да ли је израелски "Масада" претекао аустријски "Глок"? Ново оружје против 40 година старог пиштоља

Европски произвођачи прстенова за монтажу оптике, са чувеним "педигреом" попут ЕАW или "Спхур" по цени неретко премаше вредност просечног карабина у рукама наших ловаца. Америчка компанија "Леаперс, Инц." развија, производи и дистрибуира широк спектар иновативних и технолошки напредних производа за лов и спорт, оријентисаних на мноштво различитих платформи.

За тактичку и практичну намену

УТГ Леаперс производи различиту додатну опрему за најпопуларније "дуге цеви" на тржишту, са нагласком на тактикал/практикал оријентисане кориснике и своје новитете редовно промовише на сајму Шот Шоу у Лас Вегасу. Било да се ради о цивилним варијантама јуришних пушака предвиђених за практично стрељаштво или карабинима за лов, ова америчка фирма нуди широк спектар прстенова за монтажу.

Заинтересовани и Европљани

За оптичке нишане са тубусом пречника 25, 30, 32 и 34 мм, за Вивер, Пикатини или УИТ монтажну шину, са два или чак шест шрафова по прстену, брзо скидајуће, са тунелом. Асортиман је заиста огроман, а цене скромне, чак и по нашим стандардима (почињу од девет долара, а већи број модела кошта од 11 до 15 долара за пар прстенова).

Прочитајте још: Заводљиво лепа, црна и смртоносна: Промоција прототипа српске јуришне пушке "Морана"

Израђени су од алуминијумске легуре МИМ технологијом и заштићени анодизацијом, али у понуди имају и челичне прстенове.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.