· · Коментари: 1
навике

Да ли након буђења одмах НАМЕШТАТЕ КРЕВЕТ? Према тврдњама многих ипак треба причекати

Од малена су на учили да одмах после буђења треба да наместимо кревет.

1615118159_Depositphotos_293201266_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Овако усађене навике добро су дошле током одрастања јер су нас училе да будемо уредни и организовани од почетка дана.

Међутим, стручњаци су открили да би са овом навиком ипак након буђења требало да причекамо. Кажу да одмах прекирвање кревета прекривачем ствара одличе околности за гриње јер их окружује топлотом.

Прочитајте још: Биће као из часописа: Промените ове ситнице у свом дому

- Гриње воле топлину вашег кревета, па би ујутру требало да оставимо размакнуте покриваче око пола сата како би се охладили - објашњавају стручњаци.

Гриње су ситне животиње које су невидљиве голом оку, а хране се љускицама коже које падају током дана и док спавамо. Често се налазе у намештају, теписима, постељини, а могу бити изазивачи алергија.

Водите рачуна да ваша постељина остане свежа. Избегавајте да једете у кревету, не допуштајте кућним љубимцима да ту спавају и користите производе за неку тела најмање 30 минута пре него што легенте, савети су стручњака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.