· · Коментари: 0
одмор

Да ли ово утиче на срећу? Ево због чега је добро да се сваког дана будимо у исто време

Уколико се рано будите због посла целе недеље, пробудите се у исто време и викендом када не радите - осећаћете се много боље, енергичније и задовољније него да спавате дуго.

1615814131_Depositphotos_106765390_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Добро је, кажу, имати још неке рутине, а које се надовезују на јутарње буђење и помажу да се започне дан у доброј енергији, на пример, туширање или медитација.

Прочитајте још: Која физичка активност сагорева највише калорија? Заборавите шетњу и купите рукавице за БОКС

Људи који се буде у исто време су срећнији

Продуктивност и задовољство послом су изгледнији
Рутина је нешто што је неким људима пријатно јер им даје неки осећај сигурности, то је ритуал на који могу да се ослоне, нешто предвидљиво и познато. Таквим појединцима прекидање рутине може да поремети цео дан.Код других је свакодневно устајање у исто време нешто што им омогућава више корисних сати током дана. Нека истраживања наслућују да би рано буђење у исто време могло да буде кључ за врхунску продуктивност, што би објаснило зашто су појединци који имају ту навику често задовољнији својом финансијском и пословном ситуацијом.

Време у које се пробудите свако јутро можда је једнако важно као и време одласка на спавање претходне ноћи, показало је истраживање спроведено на више од 1.000.

Појединци, који се строго буде у исто време, задовољнији у свим аспектима живота од људи који се некад пробуде раније.

Људи са навиком буђења у исто време буђења били су 13 посто срећнији својим личним животом, 45 посто задовољнији финансијском ситуацијом и 42 посто испуњенији послом који раде. Заправо су изјавили да су им животи прилично уравнотежени, стоји у истраживању.

Прочитајте још: Које боје је ваше НОЋНО светло? Можда је баш то узрок ЛОШЕГ РАСПОЛОЖЕЊА током дана!

Та навика је добра за физичко и психичко здравље

Неправилан распоред спавања и буђења може да наштети организму снижавањем количине доброг холестерола, повећањем телесне масноће и чинилаца ризика за дијабетес и болести срца, показало је истраживање.

Такође, то није добро ни за ментално здравље. На пример, присетите се, колико пута сте једва дочекали викенд и одлучили "да спавате до подне", али након тог дужег спавања цео дан сте се осећали као "да вас је прегазио воз". То се не исплати...

Тело је навикло на рутину коју је имало током недеље и викенд је то пореметио, а то се пак одразило на почетак седмице, јер сте та два дана спавали дуже па сте опет почели да устајете раније. Стога, боља идеја је да устанете у исто време и током викенда, па то време искористите за ствари које вас испуњавају задовољством.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.