Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Да ли шкртарите на партнеру? Цицијашење је први знак за УЗБУНУ

Дуго сте у вези и сигурни сте да га волите, али неки знаци говоре другачије.

1606558254_StrastDepozit.png
Фото: Депозитфото
Oglas

- Ако неко има погрешна уверења о љубави, може да остане годинама заробљен у односу у којем је суштински несрећан само зато што мисли да је тако нешто нормално - каже Марија Вицковић, психолог и психотерапеут.

Прочитајте још: Жене дале одговор: Да ли су ДОБРИ МУШКАРЦИ мање привлачни?

Заблуде и године
Истраживање британских научника показало је да је најчешћа омашка то што људи често поистовећују љубав са чистом физичком привлачношћу која има ограничен рок трајања. Истраживачи су закључили да чак и особе у зрелим годинама, са изграђеним идентитетом и богатим искуством у партнерским односима, лако упадну у замку да им се десила права љубав, иако им се само догодио добар секс.

Морамо да разликујемо љубав од заљубљености. Како? Најједноставније тако што знамо да заљубљеност има краћи "стаж" и рацио је у том периоду готово искључен, а ако потраје, уз упознавање и прихватање свих међусобних мана, значи да је заљубљеност прерасла у љубав - тврди психолог.

Чим шкртаримо љубав се завршила!

- За разлику од дубоких љубавних емоција, за које тврдим да могу да буду вечне само ако се на њима ради, страст је пролазног карактера и зато је веома важно да је не доводимо у везу са узвишеним осећањем - наводи Вицковићева.

Прочитајте још: На ОВОМ месту мушкарци НАЈЧЕШЋЕ ВАРАЈУ жене! Постоји разлог за то!

Суштина, каже Вицковићева, јесте у несебичном давању по којем се ово осећање препознаје. Онда када приметимо да се штедимо, да "шкртаримо" са лепим гестовима, суздржавамо се и понашамо као да нисмо у вези, јасно је да према партнеру не осећамо љубав.

Не мешајте љубав и заљубљеност Фото: Пиксабеј

Чим калкулишете, устежете се у давању и подршци, или сте себични а да то и не примећујете, значи да сте ту само у пролазу и можда је боље да што пре наставите даље, јер рачунице не постоје у искреним љубавним односима - каже саговорница.

Прочитајте још: МОЖДА СТЕ И ВИ У ЊОЈ: Знате ли шта је сексуална заблуда?

Када са неким уживамо у обичним стварима и са њим се радујемо ситницама, осећајући да нам више ништа није ни потребно, на добром смо путу. Када нема љубави, стално смо незадовољни и увек бисмо још егзотичније путовање, скупоценији поклон или звучнији доказ да смо вољени.

Има мане, да ли волите и те мане?

Оно што представља видљиву манифестацију љубавне емоције јесте и поштовање личности партнера, па уколико оно изостаје, значи да мањка и правог осећања. Саговорница каже да је снага љубави то што неког волимо упркос свим његовим манама и слабостима, којима се не подсмевамо него их прихватамо.

Али исто тако, јако је важно да одговорите себи на питање како се осећате поред партнера. Да ли сте задовољни? Осећате ли се заштићено? Имате ли самопоуздања? Поштујете ли себе? Искрени сте према себи? Позитивни одговори на низ ових питања показатељ су да познајете суштину љубави и да се управо налазите у једном тако чврстом односу. Чувајте га .

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas