Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОВАЦ

Да ли сте ЦИЦИЈА или РАСИПНИК? Да ли имате "црни фонд" или највише трошите кад сте несрећни?

Какав је ваш однос према новцу и у коју групу спадате?

1612084756_Depositphotos_143285155_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Da li ste skrtica

Често се каже да је новац нужно зло, које нам даје сигурност и чини живот лагоднијим. Али немају сви људи исти однос према парама. Неки троше више него што имају, другима он служи као средство против стреса, док су многи склони томе да детаљно испланирају потрошњу сваког динара.

Прочитајте још: ШТЕП, шав и прслук. Почињу РАСПРОДАЈЕ ове ствари ће бити модерне и наредне зиме

Особе које воле узбуђење и неизвесност, на финансије гледају као на игру у којој могу да добију или изгубе. За њих је сваки дан нова авантура, жељни су ризика, чак и ако су свесни колико могу да изгубе. То су углавном људи који имају много новца, па за њих велике инвестиције представљају изазов.

Да ли имате "црни фонд" за "црне дане"?

Насупрот њима су они жељни сигурности. Такви људи стално проверавају своје финансије и имају фонд за црне дане. Не троше олако новац, добро размисле шта купују и упоређују цене, нарочито када планирају већи шопинг.

Трошите кад сте тужни?
Уколико са задовољством трошите на себе и друге, ви сте особа која на новац гледа као на нешто што ће донети задовољство. Уживате у животу и свему што пружа. Некад потрошите и више него што  је потребно, ако сте тужни или вам је досадно.
Тешко им је "избити" паре из џепа!

За разлику од купохоличара, шкртице штеде новац по сваку цену и тешко им је избити паре из џепа. Опрезно управљају личним финансијама, никад нису у дуговима, а уколико се определе за кредит, онда узимају позајмице по најповољнијим условима и само када им је то заиста неопходно.

Вероватно себи и другима ускрађују многа задовољства, а и радије ће се досађивати него трошити новац.

Прочитајте још: Када је младић (29) отворио поклон остао је без речи: Девојка му приредила незаборавно изненађење

Има и оних који сматрају да је новац узрок многих проблема у свету. То су идеалисти, креативне особе које паре доживљавају као нужно зло, а не приоритет. Знају да уживају у малим стварима и не размишљају о томе да новац може да им пружи многа задовољства у животу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas