Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

Да ли сте чули за КОКЕДАМУ? Доноси НОВАЦ, а соба у којој се она налази је тако ШИК (ВИДЕО)

Добро је познато да јапанска биљка красула доноси новац, а уколико расте у кокедами - успех је загарантован!

Oglas

Кокедама у преводу значи лошта од маховине, а управо то и правимо - висећу лоптицу од маховине. Веома је популарно направити кокедаму од красуле, јер ова биљка доноси новац.

Прочитајте још: Цвеће се ПОЛОМИЛО? Одлично! Направите ВОДЕНУ башту (ФОТО)

Пажљиво Фото: Youtube/ screenshot Garden Answer

Потребно је набавити тресет и хумус, маховину, канап и биљке. Хумус и тресет се помешају и дода мало воде како би се спојила у лепу лопту.

Бирајте биљке са плитким кореном, попут красуле.

Онда извадите из саксије цвеће које планирате да користите за кокедаму. Идеална је папрат, али и већина осталог собног цвећа (попут красуле које има плитак корен) може да се искористи за овај занимљив аранжман.

Цвеће новца
За кокедаму се бирају биљке са плићим кореном, а јапанско цвеће красула које доноси новац је идеално.
Направите лопту од земље и убаците биљку.

Ослободите биљку земљом, али не уклањајте све око корена и азите да га не оштетите. Лопту коју сте направили полако поломите на пола и у средину нежно убаците корен, па га потпуно затворите земљом у облику лопте.

Следећи корак је најважнији - облагање кокедаме маховином. Можете је купити у цвећари, али и набавити у парку или шуми. Од тренутка када уђе у дом маховина мора да се залие водом. Наиме, маховини је неопходна влажна околина и захваљујући тој особини ће живети у симбиози са цвећем које окружује.

Може да виси, али и да стоји у посуди Фото: Youtube/ screenshot Garden Answer

Маховина се извади из воде, нежно оцеди, положи на сто са зеленом страном на доле, па обложи око лопте. Канапом прво вежите горњи део, а онда и око целе лопте. Канап не стежите превише, јер је циљ да држи лопту, а не да се усеца.

Прочитајте још: РОЗЕ кактус, ТИРКИЗНА сабља и НАРАНЏАСТА чуваркућа: Да ли волите да СТРЕСИРАТЕ цвеће?

Кокедама може да виси, зато се и бира цвеће са мањим кореном, али и да стоји у посуди на столу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas