Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАДОЛЕД + ЧАЈ

Да ли сте чули за СЛАДОЛЕД ОД ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА? Овако се прави, а ово су сва корисна својства

Здрави зелени чај је један од најстаријих лекова и користи се вековима за превенцију и лечење разних болести.

1600595498_Depositphotos_109863438_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Прво, зелени чај садржи алкалоиде, укључујуц́и и кофеин, који је одговоран за тонус коже и одржава енергетски баланс у организму, као и стимулисање менталних и физичких перформанса.

Друго, корисна супстанца танин зеленом чају даје јединствен укус. Танин јача крвне судове, помаже варење и има својства дезинфекције, укључујуц́и способност да излучује и радиоактивне елементе. Зато се зелени чај сматра одличним за превенцију рака.

Трец́е, зелени чај садржи много катехина - познати антиоксиданс који побољшава метаболизам и, по многима, помаже да се сачува лепота и младост.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Калуп за ЛЕД можете користити на НЕСВАКИДАШЊИ НАЧИН, а биће вам од велике је помоћи у домаћинству

Зелени чај се често користи у разним дијетама - углавном због катехина, које нормализују тежину и врши природну детоксикацију тела. Поред ове три компоненте зелени чај садрже редак витамин П, спречава упале, токсичност, алергијске реакције, јача имуни и кардиоваскуларног систем.

Веома је корисно да пијете зелени чај, јер такође смањује температуру тела и уклањање умор брзо.

Сладолед од зеленог чаја

Освежавајуц́и алтернатива класичним укусима – сладолед од зеленог чаја је савршен као летње десерт.

Прочитајте још: Када је најбоље ПОСОЛИТИ ХРАНУ: Пре или после кувања?

Фото: Депозит

Састојци:

  • 1 литар пуномасног млека
  • 5 кашичица зеленог чаја
  • 7 кашика шец́ера
  • Пола конзерве кондензованог млека​ 

Припрема:

Ставите млеко на средње јакој ватри. Не дозволите да прокључа и додајте млеку шец́ер и зелени чај. Поклопите шерпу поклопцем и оставити на лаганој ватри.

Прочитајте још: Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ

Процедите млеко, додајте кондензовано млеко и ставити га у калуп. Ставите у замрзивач на 2 сата. Извадите из замрзивача, мало отопите и нежно умутите у крем у блендеру.

Распоредите сладолед у шоље и оставите сладолед у замрзивач још 2 сата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas