Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САМОСПОЗНАЈА

Да ли сте пробали јапанску методу УКЕИРЕРУ? Одлична је!

Имате проблема са околином? Често вас нервирају, а ни они вас не разумеју? Ево решења!

1596361278_Depositphotos_30553101_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Колико пута сте се запитали да ли постоји формула за срећу? На ово питање покушао је да одговори клинички психолог Скот Хас у својој новој књизи Why Be Happy?: The Japanese Way of Acceptance, представивши јапански концепт "укеиреру" који је заснован на прихватању других и кључан је за срећу.

Прочитајте још: Ево како да спречите ПРОПАДАЊЕ МОЗГА: Не дозволите да будете нечија будала

- "Укеиреру" значи много више од прихватања самог себе. То је прихватање наших односа унутар породице, на послу и уопште у друштву - каже Хас.

Прихватите оно што вас окружује, лакше ћете разумети друге.

Међутим, не подразумева потчињеност или попуштање. Једном када прихватите оно што вас окружује, имаћете простора да мирно посматрате и приметите да сте само део друштва. Лакше ћете разумети туђа гледишта, мање ће вас узнемирити неки догађаји или људи, па ћете мање бити изложени стресу.

Прочитајте још: Бизарније од овога НЕ МОЖЕ! Потпуно неверованте забране у саобраћају: НЕ ПЕРИТЕ КОЛА СТАРИМ ГАЋАМА!

Аутор књиге као пример овог концепта наводи тишину, истакавши да се у Јапану врло често комуницира управо на тај начин и да тишином понекад кажемо више него речима. Она помаже у изградњи поверења, изражавању поштовања, а кроз слушање и посматрање се и учи.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas