Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БРИГА О ЗДРАВЉУ

Да ли сте се пробудили са БОЛОМ У ВРАТУ? Ево како да одаберете прави јастук за себе и РЕШИТЕ ПРОБЛЕМ

Положај спавања кључан је за квалитетан сан.

1615593331_Depositphotos_452705810_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Немирни снови, непрестано окретање по кревету током ноћ, бол у глави и врату, све су ово јасни знаци да морате нешто променити у својој свакидневници. Киропрактичари тврде да је проблем у јастуку, односно да ћете се правилним одабиром јастука будити пуни снаге, одморни и свежи.

Прочитајте још: Грчење мишића је сигнал упозорења које шаље тело: Ево када треба хитно отићи код лекара

Прво правило приликом одабира јастука је да јастук мора бити удобан!

Наиме, без обзира на то у ком положају спавате, јастук треба да испуни линију испод главе и врата, са нарочитим нагласком на јастуке који ће вашем врату дати довољну потпору.

Спавање на стомаку
Спавање на стомаку није добро за врат јер ће такав положај непрестано притискати кичму што ће у крајњем случају изазвати проблеме са вратом.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Прво правило приликом одабира јастука је да јастук мора бити удобан, па се људи често одлучују за анатомски јастук који има удубљење за главу и потпору за врат. Обично су направљени од меморијске пене која ће обликовати према вашој глави, али и они знају неретко задржавају топлоту што може узроковати немиран сан у топлијим данима.

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Велики јастуци сјајни су као потпора болу вратном делу леђа при спавању, јер ако их обгрлите поставићете леђа у неутралан положај у којем неће бити оптерећења.

Најбољи положај за спавање, према киропрактичарима, је бочни или на леђима. Ако спавате на боку, нека вам ноге буду лагано савијене јер ћете тако леђа опет довести у неутралан положај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas