· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Да ли сте знали да гледање телевизије скраћује животни век?

Истраживања показују да гледање телевизије скраћује живот

1611605710_tv-3774381_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Сат времена проведено у гледању филмова или телевизијског програма скраћује животни век за поменутих 22 минута, а научници наводе да шест сати дневно проведених испред телевизора скраћују живот за читавих 5 година.

Прочитајте још: Ако саопштавате ЛОШУ вест одмах урадите ОВУ ствар

Фото: Пиxабаy

Према новој студији, начин живота који укључује седење на каучу испред телевизора штетно је за здравље исто колико и пушење и гојазност. Мањак физичке активности, често праћен лошом исхраном, грицкалицама и слаткишима, дефинитивно није добар за здравље.

У истраживању је учествовало око 11.000  људи изнад 25 година и показало се да услед поменуте физичке неактивности узрокује гојазност, седење испред телевизора носи ризик од болести срца, што је повезано са лошом исхраном која је честа код људи који пуно времена проводе испред екрана.

Почетком године још је једна студија повезала гледање телевизије са дијабетесом типа 2, болестима срца и ризиком од ране смрти. Према тим подацима, недовољно кретање и седење испред телевизора два сата дневно ове ризике повећава за 20 посто.

Прочитајте још: Шта се ОПАСНО може десити ако носите исте ципеле сваки дан?

Студија такође каже да 15 минута вежбања дневно може продужити животни век за три године, а сваких 15 минута више смањује ризик од ране смрти за 14 посто.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.