· · Коментари: 0
САН

Људи који умиру сањају више од здравих особа? А ево шта се тада дешава у мозгу

У моменту када тело почне да се гаси, мозак даје све од себе да нас припреми за одлазак "даље".

1614429128_Depositphotos_30926949_s-2019.jpg
Фото: Депозит

У последњим тренуцима живота, већина људи доживљава вантелесно искуство, састанак са рођацима на мирном месту, осећај велике повезаности са универзумом и види чувену светлост на крају тунела. Али, шта се заправо дешава у том тренутку?

Вероватно се тада нећете бојати шта ће бити са вама. Једно истраживање направило је поређење између испитаника који су стварно на самрти и оних који су замољени да само замисле да умиру. 

Прочитајте још: Сабласни возови: Необјашњива мистерија "Сребрне стреле" у којој се возе живи мртваци

Резултат је показао да што смо ближи смрти, то позитивније гледамо на све то. Можда је разлог томе лакше прихватање смрти, када знамо да је она неизбежна, или су узрок томе лепи снови и визије.

Истраживање спроведено у Њујорку, показало је да људи који умиру сањају више од здравих особа. 

88 посто испитаника рекло је да имају визије које су изгледале јаче од обичних снова. Већина њих је сањала како се састаје са рођацима који нису више живи, други су сањали припреме за неко путовање, или су поново доживели нешто што су доживели у прошлости. 

Прочитајте још: У Аркаиму се Бог спустио на земљу и то је прави центар СЛОВЕНА који је СССР планирао да УНИШТИ

На тај начин, њихови снови и визије су се супротставили и смањили страх од смрти.

Када наступа клиничка смрт, наш мозак изводи један невероватан трик како би нам олакшао најтежи тренутак у животу и пружа нам призоре захваљујући којима се мање бојимо онога што следи.

У њему се јављају известан електрицитет, активност појединих делова мозга и почиње ослобађање неурохемикалија више него нормално. Отуд светло које се види приликом умирања. То се дешава свакоме на специфичан начин, а оно што на самрти још можете да искусите је и:

  • одлично резоновање и разборитост;
  • вантелесно искуство, обично осећај лебдења изнад сопственог тела;
  • живот вам се премотава пред очима;
  • сусрет са рођацима, неретко чак и са онима које нисте упознали;
  • ослобађајући осећај мира и опуштености.

Могуће је искусити све ово, или само пар ствари. Немогуће је утврдити шта ће се и којим редоследом десити. 

Прочитајте још: Једна потпуно необична прича: Јован из Неготина тврди да су га отели ВАНЗЕМАЉЦИ, а доказ се крије у малом нокту (ФОТО)

Према речима оних који су били на самрти, ова искуства чине да смрт не изгледа тако страшно.

Можда никада нећемо сазнати шта се дешава након смрти, али умирује чињеница да ће наш мозак учинити све што може да нам олакша овај прелаз.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.