Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕРОВАЊА

Јака, са снегом или слаба? Да ли сте знали да нам ОПАДАЊЕ ЛИШЋА говори каква ће бити ЗИМА?

У српском народу одувек су постојала бројна народна веровања. Каква ће бити зима, откриће вам лишће на дрвећу.

1603795337_Depositphotos_8052905_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Сведоци смо да неретко метеоролози погреше у процени временских услова, али то није чудно. Временске прилике се могу променити веома брзо.

Али има и оних који не гледају временску прогнозу, него време прогнозирају на основу посматрања биљака и животиња.

Једно од народних веровања јесте и ово: ако лишће са дрвећа не опада, зима ће бити јака. И обрнуто, ако опада, зима ће бити слаба и без снега.

Прочитајте још: ДАНАС СЛАВИМО СВЕТУ ПЕТКУ: Испоштујте ОБИЧАЈЕ, а у ПОНОЋ обавезно урадите ЈЕДНУ СТВАР и ЧУВАЋЕ ВАС

Поред овог веровања у нашем народу постоји и мноштво других веровања која се односе на временсе прилике. Неке од њих су: "Колико магле у октобру, толико снега у фебруару", "Ако је уочи Михољдана ведра ноћ, зима ће имати већу моћ", каже се у народу.

Фото: Депозит

Прочитајте још: КАДА сте последњи пут ЧУЛИ ТИШИНУ и да ли знате ЗАШТО је то ВАЖНО?

Ако је веровати народним обичајима и предвиђањима и бројне животиње могу нам рећи какво ће време бити. Пратећи мраве, кртице, пужеве и друге животиње, могуће је прикупити податке који касније могу да се повежу и скупе у прогнозу за дужи временски период.

Зато, ако вас занима каква ће бити ова зима, довољно је да погледате кроз прозор на оближње дрвеће и одговор је ту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas