Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мултитаскинг

Да ли су само ЖЕНЕ те које раде више ствари ИСТОВРЕМЕНО: Зашто то није добро

Да ли сте се некада запитали зашто женама мултитаскинг лакше полази за руком, за разлику од мушкараца?

1603463084_Depositphotos_33268163_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Мит о жени која све постиже постоји већ дуго, а ми смо данас одлучили да се позабавимо овом темом, и отклонимо евентуалне недоумице. Можда је реч о нашој представи, која не одговара реалности, а можда жене заиста имају супер моћи. Останите са нама и у наставку, и сазнајте више детаља.

Мултитаскинг не разликује полове

Резултати неколико студија потврдили су да нису само жене те које имају ову способност. Постоје разлике у брзини обраде информација, просторне оријентације и флуидне интелигенције. Међутим, то није пресудно у овом случају.

Прочитајте још: ТРИК ЗА УВИЈАЊЕ КОСЕ КОЈИ ЈЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ СРУШИО ИНТЕРНЕТ: Све што вам треба су фен и пластична флаша (ВИДЕО)

Смањује продуктивност

Мултитаскинг успорава и негативно се одражава како на жене, тако и на мушкарце. Разлог је замарање, које доводи до слабљења фокуса.

Пигмалион ефекат

Након што сте прочитали претходне пасусе, сигурно вам није јасно зашто су жене ипак боље у мултитаскингу. Одговор лежи у Пигмалион ефекту по коме људи теже да се уклопе у слику коју други имају о њима. То значи да ако се за жену верује да је способна да се бави различитим активностима и снађе се у различитим улогама, трудиће се да тај утисак и оправда.

Прочитајте још: ЧЕТИРИ начина да ОСВЕЖИТЕ старе ЏЕМПЕРЕ

Закључак

Даме су склоније да раде више послова истовремено, иако имају исте предиспозиције као и мушкарци. Међутим, разлика је у доживљају жена и онога што оне осећају да могу да понуде породици и заједници. То доводи до замора ума, те је важно знати своје границе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas