· · Коментари: 0
планете

Да ли су то НАУЧНИЦИ пронашли знаке ЖИВОТА на ВЕНЕРИ?

Научници Универзитета у Кардифу у Великој Британији и Технолошког универзитета у Масачусетсу у САД, су открили фосфин у атмосфери Венере који би могао бити биолошког порекла.

1600174612_Depositphotos_84401932_s-2019.jpg
Фото: Депосит

- Откриће је настало помоћу телескопа Џејмса Кларка Максвела на Хавајима и антена у Атаками у Чилеу. Концентрација честица је била 20 према милијарду - објаснио је извор близак научницима.

Фосфин је отрован гас без боје. На Земљи га производе анаеробни организми, којима није потребан кисеоник. Током 2019. године је покренута потрага за фосфином у атмосферама егзопланета (планета око других звезда), као маркера могућег живота на њима.

Порчитајте још: Преко 6000 људи на планети овом ДЕКИ ДУГУЈЕ ЖИВОТ, а он је све време скромно ЋУТАО (ВИДЕО)

Међутим, проналазак фосфина на значи аутоматски да је откривен живот на Венери, с обзиром на то да гас може настати створити и као последица непознатих природних процеса. Научници за сада нису могли да пронађу небиолошке начине стварања гаса. Информација о откриц́у се појавила после прес конференције у научном часопису „Натуре“.

То је прва претпоставка о постојању живота на Венери. У јануару 2012. године у научном часопису „Астрономски гласник“ је научни сарадник Института за космичка истраживања Руске академије наука, Леонид Ксанфомалити, објавио чланак посвећен анализи фотографија са совјетске станице „Венера-13“. На фотографијама је пронашао неколико живих створења, сличних инсектима. Мада је велики број његових колега ту информацију примио са резервом.

Прочитајте још: Научници УПОЗОРАВАЈУ о стању ПЛАНЕТЕ: Људи убрзано уништавају ПРИРОДУ

Русија и САД разматрају могућност стварања свемирске летелице за слетање на Венеру „Венера-Д“, која би требало да испита и површину и атмосферу планете на знакове живота.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.