Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЕНТА ЈЕ У...

Да ли вам је стомак превелик за грађу тела? Откријте помоћу овога!

Све је у размери.

1607611993_Depositphotos_182616238_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Специјалистица за губитак тежине Сали Нортон тврди да масноће које се налазе око струка више говоре о здрављу него тежина. Човек може да буде нормалне килаже, а да има истакнути пивски стомак који упозорава на ризик од дијабетеса или срчаних болести.

Али, здравствено гледајући свакако је боље имати бујну стражњицу и облик тела попут крушке него бити попут јабуке. Можете врло лако сазнати какве сте грађе и како вам је масно ткиво распоређено, само морате израчунати размеру струка и бокова.

Размера струка је мало изнад пупка и мери се на најужем делу. Најједноставније га је одредити тако да се нагнемо на једну страну и одредимо место где долази до преклапања. Бокови се мере на најширем делу, око стражњице. Вредности које сте добили мерењем поделите и добићете размеру струка и бокова.

Прочитајте још: Знаци који показују да сте одрадили КВАЛИТЕТАН ТРЕНИНГ

Размера код жена не сме бити већа од 0,85, а код мушкараца већа од 1.

Фото: Депозит

Велики стомак је показатељ вишка масти у јетри и око других унутрашњих органа, а повезан је и с метаболичким синдромом. Може да узрокује разне проблеме попут високог крвног притиска, масне болести јетре и дијабетеса типа 2 што открива склоност срчаним и можданим ударима.

Нажалост, научници још увек не знају зашто се масноће таложе на различите начине код људи.

Прочитајте још: Како да уз помоћ само ЈЕДНОГ РЕКВИЗИТА вежбате код куће

Али на то имају утицај пол, генетика, стрес, дроге као што су стероиди и остали чиниоци. Када је реч о мршављењу, тешко је изгубити килограме с тачно одређеног дела тела. Ипак, губитак тежине ће смањити масноће у организму, око струка и на другим подручјима. Стога треба смањити унос хране, али притом такође пазити на квалитет, не само на количину.

Фото: Депозит

Истраживања су потврдила ефикасност дијета с мање шећера. Најбоље је ограничити се на шест чајних кашчица шећера на дан. Препорука се односи на сву храну коју конзумирамо. 

Ипак, немојте мислити да постоје додаци од којих ћете магично смршити. Увек постоји опасност од нуспојава, међу које спада погоршање синдрома иратибилног црева.

Прочитајте још: Решите болове у леђима помоћу ове три вежбе

Најбоље је да избаците храну богату прерађеним шећером и повећате унос поврћа и целовитих житарица. Уз то је препоручљиво да се бавите вежбање. Али никако се не треба нервирати због своје тежине јер како бисте успели у свом циљу и ум треба да буде у врхунској форми.

Када све то уравнотежите, килограми ће се топити и једино ћете бринути око куповине нове одеће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas