Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Да ли знате да од брзине ходања зависи да ли ћете добити болест срца?

Истражиавње спроведено у Великој Британији показало је да људи који брзо ходају имају мањи ризик да оболе од болести срца.

1615794296_Depositphotos_198444516_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Према наводима из ове студије, одрасли средовечни људи који су рекли да ходају спорије имају два пута већи ризик да умру од срчаних болести у поређењу с онима који су рекли да ходају брже. Истраживањем је анализирано здравствено стање више од 420.000 одраслих људи у Великој Британији које су пратили шест година.

Прочитајте још: РАДИКАЛНА ДЕТОКСИКАЦИЈА руске докторке Викторије Семјонове: ЧИСТИ црева и спречава развој најтежих болести (РЕЦЕПТ)

Нико од њих није имао срчаних проблема када је започело истраживање.

Током трајања истраживања око 8.600 испитаника је умрло, а од њих је 1.650 умрло управо од срчаних болести. Предњачили су, наравно, они који су ходали споро у тих шест година истраживања. Ризик је био већи за оне с ниским индексом телесне масе, што значи да су током година изгубили мишићну масу.

Како ходате?
Учеснике су питали да објасне којим темпом ходају, а опције су: споро, просечно и брзо. Испитана је и њихова физичка кондиција разним вежбама у лабораторији.
Најгоре су прошли мршави људи који споро ходају...

Истраживањем је исто тако закључено да је вежбање или било каква физичка активност повезана с брзином ходања. Тако су, логично, они који су споро ходали и нису вежбали били изложенији срчаним болестима.

Ипак, без обзира на ове резултате, потребно је да се спроведу још нека истраживања да би се показало како се брзина хода може користити у будућем спречавању болести срца.

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Већ дуги низ година у Србији се најчешће оболева и умире од болести срца и крвних судова. Кардиоваскуларне болести одговорне су годишње за 52.000 умрлих, што нашу земљу сврстава на неславно треће место, одмах иза Русије и Украјине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas