· · Коментари: 3
Подршка Новаку

ДА ЛИ ЗАПАДЊАКЕ БОЛИ ЛОПТИЦА ИЛИ НОЛЕ? Хрватски историчар ПОДИГАО БУРУ после дисквалификације Ђоковића

Хрватски теолог и историчар Горан Шарић после дисквалификације Новака Ђоковића написао је текст који о ком ће се дуго причати.

1599821912_Tan2020-9-2_2343733_0.jpg
Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig

Шарићев текст преносимо у целости:

- Тог 22. маја била је субота и један дванаестогодишњак славио је рођендан, весело играјући тенис са пријатељима док су му изнад главе пролазили војни авиони који су више од 2 месеца сваки дан бомбардовали његову земљу. Али он се није плашио, као што се нису плашили ни сви они грађани који су тих дана у мајицама на мету дежурали на мостовима, као што се није плашио ни Миленко Павловић кад се сам у неисправном мигу залетио на НАТО ескадрилу.

У малом Нолету пробудила се та искра пркоса, она српска потреба да се под било коју цену стане на црту неправди. Годину дана касније отишао је у Минхен, у тениску академију чувеног хрватског тренера Николе Пилића:

- Још тада сам знао да ће Новак бити први. - присећао се касније Пилић.

Прочитајте још: Потписује се као ЖЕНА МАЧКА, воли АЛКОХОЛ и ХРВАТСКУ, лоша ГЛУМИЦА: Ко је ЛАУРА КЛАРК, због које је Ноле дисквалификован? (ФОТО)

Већ са 14 година Ђоковић је био троструки првак Европе-у синглу, дублу и екипно. 2008. осваја Аустралиан Опен са само једним изгубљеним сетом у целом турниру. 2011. везао је 43 победе заредом што је невиђен скор у свету тениса и освојио десет турнира, од којих три гренд слема међу којима и Вимблдон и пет Мастерс турнира. 2012. добија престижну награду Лауресу, као најбољи спортиста света. 2013. наставља успесима, већ је 100 недеља први на АТП листи.

Следили су бројни трофеји, па повреде и засићење, а онда је Ђоковић показао врлину која краси оне највеће - повратак након пада. Поновно осваја Вимблдон и враћа се на прво место, оно које му припада.

Наш народ каже да вам људи све могу опростити осим успеха. Западњаке не боли лоптица која је погодила судију у врат. Исто су урадили Аљаж Бедене пре десет дана у Њујорку и Роџер Федерер пре девет година на Аустралиан Опену, па нису били кажњени.

Прочитајте још: Након избацивања са УС Опена, ХОЛИВУДСКИ ГЛУМАЦ пружио Новаку подршку (ФОТО)

Западњаке боли што један Србин, Балканац, „инфериорна раса“ побеђује у њиховом „господском спорту“ којег лажни енглески џентелмени (ако неко мисли да су Енглези господа, нек дође на Зрће) играју у белим рукавицама. Они који су изградили царства на муци и крви Индијанаца, црнаца, Абориџина, Индијаца, они који су вршили културоциде по целој кугли земаљској (јер кад Пинк пантери украду једну слику то је криминал, а кад западњаци покраду сво благо Инка или Египћана, то је љубав према уметности), они се обуку у бело и уживају у тенису. И сваки пут њихове фаворите у које су уложени милиони еура побеђује један скроман Србин.

Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig

То што тај Србин не верује у њихове верзије историје, у присилне вакцинације и ђубре које нам шаљу под етикетом прехрамбених артикала још су му додатне „мане“.

- Ноле је најпотпунији човек којег сам у животу упознао. - рекао ми је Семир док смо стајали у подножју босанске пирамиде Сунца. Нисам могао, а да се не сложим са тим речима. Своју величину Новак је показао толико пута да ми књига не би била довољна да све опишем, њега није занимало себично гомилање еура и долара, он је скупљао оно благо за које Исус каже да му рђа и мољци не могу ништа - помагао је у тишини не само Србима, већ и Хрватима (више него већина хрватских спортиста), Бошњацима, слао помоћ у разне делове света. За многе од његових хумантираних акција можда никад нећемо ни сазнати.

Прочитајте још: "Ја настављам да радим такве ствари?!" СНИМАК свађе Ђоковића и новинара ПОНОВО ОБИШАО СВЕТ (ВИДЕО)

Ђоковић је архетип савршеног Србина, спој истинске духовности, преданог физичког рада, хуманитарног активизма и успеха у свом послу. Србија неће бити велика онда кад њене карте буду исцртавали кафански националисти који личе на четнике из Булајићевих филмова. Нити док се народ буде залуђивао задругама и султановим женама. Србија ће бити велика онда кад буде као Ноле. Када се врати својој правој историји и истинској светосавној духовности. Тада ће српски успеси заболети запад као Новакова лоптица - написао је Шарић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.