· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Да ли знате да је ЦИМЕТ спас за жене? Разлог је невероватан

Цимет није само зачин божанственог мириса који се користи за посластице, већ и прави моћни савезник свим женама, особито онима које пате од нередовног менструалног циклуса, или пак имају проблем са зачећем

1619367742_pexels-pixabay-71128.jpg
Фото: депоситпхотос

Мала студија спроведена на Универзитету Колумбија у Њујорку, долази до закључка да су жене с полицистичним јајницима, које су узимале овај зачин сваки дан, уравнотежиле менструални циклус у року од шест месеци, за разлику од оних које су узимале плацебо. Неке од њих су и остале трудне у овом периоду.

Прочитајте још: Да ли кафа пре тренинга може помоћи при бржем сагоревању масти?

“Научници већ дуже време покушавају да открију хомеопатски или природни лек са синдром полицистичних јајника", изјавио је аутор истраживања др. Даниел Корт и додао: "Овим истраживањем смо открили да један, наизглед обичан зачин, може бити спас за жене које пате од синдрома полицистичних јајника."

Процењује се да у свету пет до десет одсто жена има синдром полицистичних јајника. У Америци се процењује да их је пет милиона. Симптоми овог синдрома су нередовна менструација, неплодност, акне и раст длака по лицу.

Научници сматрају да цимет, осим на полицистичне јајнике, може утицати на организам тако што ће побољшати способност тела за процесуирање глукозе и инсулина.

Прочитајте још: Једите јагоде! Оне спречавају старење и ову ОПАКУ болест

 

У Кини, Јапану и земљама Далеког Истока, женама које не могу да остану трудне послужује се цимет у праху, у пола чајне кашике меда, те се ставља на жвакаћу гуму, како би прах по мало током дана улазило у организам. Уколико вам се не свиђа овај начин, једноставно овом смесом пар пута на дан намажите десни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.