· · Коментари: 0
ДОМАЋИЦА

Сви правимо исту ГРЕШКУ када купујемо МЛЕВЕНО МЕСО - ово је ИСПРАВНО

Чини се да не постоји ништа једноставније од спремања тестенине, али да би имала савршен укус кувајте је у сланој води.

1593517060_Depositphotos_56423065_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Како посолити тестенину

На килограм тестенине додајте једну и по кашичицу соли. Можете да ставите мање или више, по укусу, али имајте на уму да ћете на крају додати сос који је такође зачињен.

Прочитајте још: Никада не бацајте кору поморанџе, јер уз помоћ ње можете решити МНОГЕ СТВАРИ

Фото: Пиксабеј

Најбоље је да ставите со тек када вода прокључа. Уколико је додате у хладну воду, добро је промешајте како не би остала на дну лонца. Такође, тестенина се неће залепити уколико је кувате у сланој води, а течност из ње може да послужи и као добар додатак сосовима.

Воду посолите тек када прокључа.

Правилно чување намирница

Намирнице могу да остану свеже и неколико недеља уколико их чувамо на одговарајућој температури у фрижидеру. Идеална температура у фрижидеру је између 1,7 и 3,3 степена, чиме се успорава развој бактерија.

Она изнад препоручене границе може бити превисока за одржавање намирница и тако може проузроковати разне проблеме. Повремено проверите температуру у фрижидеру, нарочито у летњем периоду, када су поједине намирнице посебно осетљиве на топлоту.

Проверавајте температуру Фото: Депозитфото
Редовно проверавајте температуру фрижидера.

Млевено месо

Мада многе домаћице за спремање оброка од меса често користе млевену јунетину, она није увек добар избор, тврде кулинарски стручњаци. Због специфичног састава, не препоручује се у хамбургерима и салатама, али је идеална за многе сосове.

Паковану јунетину из маркета је жилава.

Паковану јунетину која се купује у маркетима не би требало користити за хамбургере, јер је углавном сува и жилава. Боље је да купите комад меса који сами одаберете, а затим да га месар самеље пред вама.

Прочитајте још: Када прочитате шта се налази на дасци за сечење и варјачи, ОДМАХ ЋЕТЕ ИХ БАЦИТИ

Понекад се и у салате додаје млевена јунетина, али кувари саветују да то треба избегавати, јер када се месо охлади и стврдне, испустиће течност и то ће покварити укус.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.