· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Да ли знате која ХРОНИЧНА болест се сматра болешћу МЛАДИХ НАРАШТАЈА?

Малаксалост, недостатак воље за редовне активности и готово необјашњив умор су само неки од симптома хроничног умора, болести младих нараштаја како је лекари називају

1594765799_umor.jpg
Фото: Pixabay

У периоду када многи од нас раде од куће истовремено страхујући за здравствено стање све више почињемо да се жалимо на одређени умор, малаксалост и недостатак воље за поједине активности.

Боравак у природи и редовно вежбање су кључни за решење овог здравственог проблема

Прочитајте још: "Ово је горе од ратне зоне, лекари људе намерно заразе": Медицинска сестра открила ШОКАНТНЕ детаље из болнице (ВИДЕО)

У већини случајева, природу, то јест узроке тих стања, неће бити тешко објаснити. Ипак, оно што су лекари потврдили то је да је хронични умор најчешћа болест младих нараштаја, готово редовна у два циклуса у току календарске године.

У прилог томе, доносимо и неке од савета које лекари препоручују како бисмо се решили овог проблема.

Боравак у природи

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЈАПАНАЦА: Ово сви КОРИСТИМО, а смрт је за КОРОНУ! Обратите пажњу

Тромост, губитак телесне кондиције и општа слабост су први знак да морамо да се вратимо природи, редовној шетњи у шуми, природном окружењу и вежбању у истим условима. Човек није створен да мирује, па је телесна неактивност сасвим неприродна људском организму.

Храна богата витаминима

Други фактор који доприноси умору и исцрпљености је неодговарајућа, мањкава исхрана. Храна мора да садржи довољно витамина, минерала и осталих хранљивих састојака, уместо да обилује мастима. Обавезна је употреба свежег воћа и поврћа. 

Прочитајте још: ОТКРИВАМО: Ако се заразите короном ево када ГУБИТЕ ИМУНИТЕТ НА ВИРУС и када вам ПОНОВО ПРЕТИ ОПАСНОСТ!

Чудотворна вода

Никад не смемо заборавити на непрестано конзумирање довољне количине воде. Иако није хранљива, вода је основа за одржавање живота. Она преноси нужне хранљиве састојке органима и ткивима у организму. Такође, одржава стабилни крви притисаки помаже регулисању телесне температуре. Дневно нам је потребно око два литра воде. Дехидратација је један од првих узрока умора.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.