Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИРИШЉАВО

Да ли знате РАЗЛИКУ између ТОАЛЕТНЕ ВОДЕ и ПАРФЕМА?

Када желите да миришете опојно, за чим посежете – за тоалетном водом или парфемом?

1598086151_Depositphotos_6808687_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Може вам се учинити да је сасвим свеједно, али не, разлика и то велика постоји. Разлика је пре свега у концентрацији мириса коју дата формула има. Концентрација игра велику улогу у томе колико ће производ бити осетан на вашој кожи. Тоалетна вода има мању концентрацију од парфема, што значи да њен мирис краће траје.

Прочитајте још: На ове ДЕЛОВЕ ТЕЛА не бисте никада требали да стављате ПАРФЕМ, ево и зашто

Фото: Депозит

РЕЧ ДВЕ О ТОАЛЕТНОЈ ВОДИ

Тоалетна вода има нижи проценат мирисних уља у себи, отприлике од 5-15 %. Такође она у себи садржи више алкохола због чега мирис лакше и брже испарава са коже.

МАГИЈА КОЈА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПАРФЕМА

Парфеми с друге стране имају већу концентрацију мирисних уља, што значи да у себи аутоматски имају мање алкохола. Особама са осетљивом кожом се из овог разлога саветује да се држе парфема у односу на тоалетну воду. Парфем у себи има од 20-40 % мирисних уља.

Прочитајте још: ТАЈНЕ наношења ПАРФЕМА, како да траје ДУЖЕ

ДА ЛИ СТВАРНО МОГУ ДА МИРИШУ ИСТО?

Донекле, да. Без обзира о ком се производу и произвођачу ради, тоалетна вода и парфем су заправо у основи исти и представљају мешавину есенцијалинх уља и других екстраката. Једина разлика је заправо у концентрацији. Поред тога композиција мириса која се назива још и – шминка мириса (врх: лимун, поморанџа /средина: цимет, чајевац / доње ноте: ванила, сандаловина) игра виталну улогу у томе колико тоалетна вода и парфем личе једно на друго.

Фото: Депозит

КОЛИКА ЈЕ ТРАЈНОСТ ОВА ДВА ПРОИЗВОДА ПОЈЕДИНАЧНО?

Трајност тоалетне водице је од 3-5х, док је парфем предвиђен да траје дуже од тога. Како бисте оба производа подстакли да трају дуже савет стручњака је да их складиштите на тамном и хладном месту.

Прочитајте још: Немојте куповати ЈЕФТИНЕ КОПИЈЕ парфема јер садрже - УРИН И АНТИФРИЗ!

КАДА ТРЕБА КОРИСТИТИ ПАРФЕМ А КАДА ТОАЛЕТНУ ВОДУ?

Будући да је тоалетна вода лаганија она се препоручује током свакодневних активности и у летњим месецима. С друге стране парфеми су интензивнији и њихова висока концентрација препоручљивија је за хладније дане и вечерње изласке.

ШТА ЈЕ У СУШТИНИ БОЉА ОДЛУКА?

Да будемо искрени, на вама је да одлучите. У зависности од ваших личних преференци и вашег буџета, зависиће и избор приликом куповине једног од ова два производа. Ако тражите повољну, свакодневну опцију тоалетна вода је за вас. Ако пак имате осетљиву кожу и треба вам нешто поуздано, онда је парфем ваш верни сапутник.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas