· · Коментари: 0
РЕЧНИК

Да ли знате значење речи КРЕПКА? Овај придев ЗБУНИО је осмаке на ПРИЈЕМНОМ ИСПИТУ

Налази се у приповетки Светозара Ћоровића

1592479860_writing-1149962_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Осмаци су прекјуче полагали тест из спрског језика, а једна реч, односно њено значење задало им је праве муке и између осталог, постала прави хит на интернету, а мемови су преплавили друштвене мреже.

Пасус из приповетке
Како то рече свијетлост нестаде. А тог истог часа он лијепо угледа мајку како се диже с душека и иде њему да га загрли. Она бијаше сада тако лијепа, крепка, здрава, какву је он познавао док је био врло мали. А она га притисте на прса и поче љубити, топло љубити. Ти пољупци бијаху му тако драги, тако слатки! Чисто не зна шта би радио од превелике среће. Па и он загрли њу и поче јој враћати још топлије и јос слађе.

Прочитајте још: Мама је прегледала дететов домаћи и остала ШОКИРАНА - могла је да упадне у велики ПРОБЛЕМ (ФОТО)

Ђаци су имали задатак да напишу значење речи извучене из приповетке Светозара Ћоровића, а у питању је реч крепка.

Прочитајте још: У ЗЕМЉИНУ орбиту је 13. јуна послато 58 САТЕЛИТА, друга мисија ће бити 5 дана, а цела планета биће ПОКРИВЕНА (ФОТО)

Крепка је у ствари придев који се у нашем језику све мање користи. Уколико нисте знали, крепкост означава снагу, једрину, свежину, а рећи да је нека особа крепка значи да је ослобођена болести, напредна, јака, живахна, здрава, снажна или свежа.

Прочитајте још: Славимо Светог Доротеја: Ако сте начинили овај ВЕЛИКИ ГРЕХ, одмах се ПОМОЛИТЕ БОГУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.