Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

Даница Крстић за МАГАЗИН: Биља је препознала мој таленат, а Сања је рекао да сам МАЛА - овако је почела МОЈА ПРИЧА (ФОТО)

Даница Крстић својим беспрекорним вокалом освојила је срце публике 2015. године

1602684506_danica-krstic.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Млада певачица, публику је освојила нумером "Сузе за крај", која и данас важи за један од највећих хитова на нашој музичкој сцени. У интервју за Магазин Новости, открила нам је све о својим почецима, сарадњи са групом Балканика, али и друге занимљиве детаље из њене каријере и живота.

Прочитајте још: Певачица шокирала обожаваоце: Марија Шерифовић променила професију (ВИДЕО)

Први наступ имала си 2001. године са Биљом Крстић. Колико ти је помогло то искуство и да ли си добила неки користан савет од Биље који ти је помогао у твојој каријери?

- Била сам превише мала, све се одиграло брзо и без икакве идеје да тако нешто може да се деси баш мени. Са својих шест година, била сам Биљин ватрени фан, тако да су ме тата и мама одвели пре њеног наступа да ми потпише албум. Биљана, зато што је желела да буде љубазна, ме је питала да  ли знам неку њену песму, ја сам наравно рекла да знам све и успут јој отпевала цео албум. У том тренутку Биљана долази до идеје да ја треба да отпевам једну песму на њеном концерту, а када је питала моје родитеље да ли би ме пустили да отпевам песму, родитељи су одговорили: ,,али она не зна да пева’’, Биља се насмејала и објаснила им је да сам јако талентована и да би требало да почну да негују мој таленат. Сви савети су били упућени тати и мами и оно што је очигледно, јесте да је Биља тату и маму добро посаветовала, јер захваљујући њима првенствено, ја иза себе имам каријеру овакву каква јесте.

Песма „Сузе за крај“ постала је велики хит. Да ли ти је жао што 2015. године ниси представљала Србију на песми Евровизије?

- Песма је била одлична, то се најбоље види кроз прихватање те песме од стране публике, али да ми није био тренутак тада, вероватно најбоље показује Евровизија 2018. Све се дешава са разлогом, а ја сам јако рано кренула да се бавим певањем, тако да када се све сабере и одузме,била сам јако млада, а одговорност је била огромна, и сматрам да је по питању моје зрелости 2018. била далеко бољи избор. Једино што ми је помало тужно, је то што се једна одлична песма попут ,,Сузе за крај'' није чула на Евровизијској сцени, а Владимиру Грајићу и Леонтини Вукомановић ћу бити до краја живота захвална што су такво ремекдело баш мени поклонили.

Како је дошло до сарадње између тебе и групе Балканика?

- Мој тата је био одушевљен Балкаником и пошто је желео за своје дете најбоље, када сам имала тринаест година, тата је некако ступио у контакт са Сањом. Пустио му је снимке, попричали су о свему и све је било супер, но Сања је у једном тренутку питао мог оца колико година имам... и када је схватио да имам тринаест година, рекао је оцу да не може да чува нечије дете и да му се јави када се опунолетим. Наравно, тата није могао да издржи да се ја опунолетим, него је контактирао Сању када сам напунила шеснаест, пошто је Сањи то већ било у реду, кренула сам да будем активни члан бенда.

2018. године сте се нашли у финалу Евровизије. Каква искуства носиш са тог такмичења?

- Као и све у животу и Евровизија има добрих и лоших страна. Искуство и оно што се научи кроз цео процес је нешто што се у Србији не може стећи, фанови су дивни, лепо је проживети све то, али жртве су огроме, у питању је много велики рад и померање личних граница.


Недавно си избацила песму „Сватови“, како си задовољна реакцијама публике? И да ли можда си том песмом желела да наговестиш нешто из приватног живота?

- Ужа публика која прати мој рад је одушевљена, али пошто данашње радио станице имају одређени "формат" песама које емитују, нажалост песма није имала ту срећу да дође и до шире публике која не познаје мој рад. Ја сам свакако задовољна и песмом, и реакцијама, а приватни живот још увек нисам кренула да мешам са јавним животом.

Како коментаришеш данашњу музучку сцену?

- Као и обично, на музичкој сцени у Србији се могу наћи разне ствари. Разлика између музичке сцене некада и данас, јесте што се за емитовање шунда и кича озбиљно плаћало, или у многим случајевима није ни постојао тај новац који би могао да плати емитовање таквих садржаја, но данас имамо очигледно другачију ситуацију. Сматрам да се изгубио некакав компас, нема много простора за моралне вредности и све се то одразило и на музичку сцену. С тога има квалитетних музичара, али има и оних мало мање квалитетних.

Да ли можеш да издвојиш неколико певача и певачица са наше естраде које сматраш врхунским певачима?

Има их више, плашим се да ћу некога прескочити, али свакако се надам да колеге неће замерити. Од народних певача: Ана Бекута, Снежана Ђуришић, Александар Тирнанић; од поп певача: Тијана Богићевић; не знам ком жанру припада Марко Луис, али свакако је по мом мишљењу врло надарен и карактерише га посебан музички стил.

Какви су ти планови за даље и да ли твоја публика може да очекује да ћеш снимити још неку песму у традиционалном стилу?

- Планови су ми да упишем мастер на Факултету музичке уметности у Београду, на катедри за етномузикологију и етнокореологију, да завршим албум Балкан концепт и наравно да се до краја живота бавим српском традицијом и културом у нади да ћу допринети очувању српског идентитета.

Прочитајте још: Поделила лепе вести: Позната певачица трудна на прагу пете деценије

Са којим певачем или певачицом са наше домаће јавне сцене би волела да снимиш дует?

- Већ сам малопре поменула то име, у питању је Марко Луис. Одушевљена сам његовом музиком и уметничким изразом, нисам до скоро имала идеју ко би то могао да буде, али у последње време бих себе могла да замислим са њим у неком квалитетном дуету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas