Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕГАНИ

Знамо је као водитељку Слагалице, а сада пробајте ДАНИЈЕЛИНЕ шпагете триколоре (РЕЦЕПТ)

Позната је као некадашња водитељка квиза “ТВ слагалица”, али и неко ко се залаже за здраву исхрану и указује колико је храна коју једемо важна за здравље.

1594710672_Danijela.png
Фото: Промо/ Живот+
Oglas

Данијела Пантић Цонић активно промовише здраву исхрану, прецизније веганску. Када је донела одлуку да престане да једе месо?

Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)

- Много тога је утицало на ту одлуку попут здравствених проблема са штитастом жлездом и хормонима, варирање тежине, тежина у стомаку и умор после месног оброка, а највише чињеница да никада нисам била љубитељ меса - каже Данијела.

Вегани и вегетаријанци
Веганска исхрана искључује намирнице животињског порекла, а вегетаријанска може да искључује само месо (и рибу, јер је и она месо), а може да садржи млечне производе или јаја, или и једно и друго.

И Данијелина породица ужива у њеним оброцима, јер стално спрема нове рецепте и истражујем разне комбинације. Често се чује да су активисти вегани врло агресивни у кампањама, у жељи да наметну свој поглед на свет.

- Постоје и агресивни невегани или сваштоједи, у жељи да наметну свој поглед на свет, а добар пример је лавина осуда Новака Ђоковића када је из исхране избацио месо - каже Данијела.

Прочитајте још: Дете лечите ЧАЈЕМ, а не знате да су НАНА и још неколико БИЉАКА ОПАСНЕ за њих

Шпагете триколоре са црвеним сосом

Шпагете триколоре

Састојци:

  • цела зелена тиквица
  • 2 дугачке шаргарепе
  • дугуљаста млада цвекла:
  • 2 средња свежа парадајза
  • сушени парадајз
  • 2 урме
  • кашика маслиновог уља
  • мало свежег или сушеног
  • босиљка
  • здрава со

Припрема:

Потребан вам је резач за танке шпагете или машиница за поврће. Други начин је да ножем исечете поврће на резанце. Можете користити само тиквице или тиквице и шаргарепе, без цвекле, али због боје и назива, пожељне су све три врсте поврћа. Сос припремите тако што ћете све састојке, осим зачина, самлети у блендеру. Када добијете сос, додајте зачине по жељи и прелијте шпагете.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas