· · Коментари: 0
ДЕЦА

Деца су вам НЕМОГУЋА? Ови трикови ће вам помоћи да смирите њихову АГРЕСИВНОСТ

Када дете први пут опсује немојте да пређете преко тога као да нисте чули, а поготово не смте да се насмејете.

1602064201_Depositphotos_41567697_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Малишани знају бити агресивни и ударати другу децу, али и родитеље, да их шутирају, чупају, гризу и говоре ружне речи. Немојте да се правите да не примећујете такво понашање свог детета. Ако ништа не предузмете, грубо понашање може да постане навика и да ваше дете има озбиљан проблем у односу са другом децом. Тада је већ касно.

Када дете први пут опсује немојте да пређете преко тога као да нисте чули, а поготово не смте да се насмејете. Објасните му значење тих речи и реците да ће му се други смати када их поново изговори, али не зато што је занимљив, већ зато што ће мислити да је прост.

Прочитајте још: Ако дете ПЛАЧЕ у туђим рукама - НАДРЉАЛИ сте! Под хитно нешто предузмите!

Утврдите казну за псовање и будите доследни. Нека казна буде укидање неких привилегија, рецимо, забрана гледања цртаћа, коришћења мобилног или игрица. Будите добар пример, па и сами избаците из речника ружне речи.

Фото: Депозит

Ако дете угризе или удари друго дете одмах их раздвојте. Онда се посветите детету које је жртва и тешите њега, а дете које га је ударило прво игноришите. Дете мора да схвати да је то што је урадио неприхватљиво. Од малих ногу морају да се уче самоконтроли.

Прочитајте још: Данас их кажњавате БАТИНАМА, сутра ћете ЦРВЕНЕТИ због тога

Деца уједају када нису у стању да се носе са ситуацијом у којој се налазе, али и да би показали узбуђење, страх, анксиозност, љубомору, досаду... Хронично уједање може да буде показатељ да дете има тешкоће са прилагођавњем. Најважније је да одмах реагујете. Користите кратке речи и гласан тон: "Без ударања" и "Не псуј!".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.