· · Коментари: 0
ДЕЦА

Дечја МАШТА је бескрајна, а ово је 10 НАЈСМЕШНИЈИХ питања која су постављали одраслима

Децу треба пажљиво слушати, јер се у њиховој машти и размишљањима заправо крије много искрености и мудрости.

1612203798_Depositphotos_294755490_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Сетите се колико пута сте остали затечени и морали добро да размислите о питању које вам је дете поставило?

Тако је једног оца његово дете питало зашто је десноруко. Отац је био потпуно збуњен - "Стварно, зашто је десноруко?"

Прочитајте још: Дадиља истиче 5 највећих грешака: БЕЗОБРАЗНА деца имају родитеље који не говоре "НЕ"

- Питање ме је потпуно оборило с ногу, остао сам затечен неколико тренутака размишљајући о могућностима. Моја жена му је збуњено одговорила: једноставно зато што си такав, написао је овај корисник Реддита.

Након ове ситуације, овај отац се запитао каква су искуства других родитеља? Направио је анкету у којој су учествовали корисници друштвене мреже Реддит, а ми вам преносимо најбоље одговоре:

1. Ја се лично не сећам, али ме мој отац редовно подсећа на то. Возили смо се колима, а ја сам имао око 7, 8 година. Стали смо на црвено светло на семафору и ја сам га ођедном питао: 

- Хеј тата, да ли би обријана горила изгледала као јако ружна беба или би идаље личила на горилу? Он се још увек смеје због тога. 

Фото: Депозит

Прочитајте још: Оливера Амиџић: Најтежи посао на свету је васпитати дечака и обавезно поштујте три ПРАВИЛА

 2. Ако отворимо прозор кад је унутра хладно, а напољу топло, да ли топао ваздух улази унутра или хладан ваздух излази напоље? - дете које је поставило ово питање имало је око 6 година

3. Како се зове простор између "иглица" на чешљу?

4. Одакле долазе мисли? - нисам имао одговор написао је један отац.

5. Када сам учио своју децу да пливају, омиљено питање које су ми поставили је било "кад ћемо научити да дишемо под водом?"

Прочитајте још: Остављају бебу у колицима испред продавнице: Ево шта је шведски модел васпитања

6. Када је моја бака саопштила породици да ће се опет удати (након смрти супруга), мој рођак, који има пет година, питао је зашто. Она му је одговорила да јој се заиста допада будући деда и да он разговара са њом и док је са њим не осећа се усамљено. Онда је он упитао: А зашто једноставно не купиш папагаја?

7. Шта је оно? Да ли је јутро када се будимо? Шта је планета? - Све то је питао ођедном, а онда је отрчао да глуми супер хероја.

8. Једном приликом један дечак од 10 година ме је питао из чиста мира: Да ли диносауруси имају груди?

Прочитајте још: Ево како препознати размажено дете: Ово су главни знакови

9. Мој мали брат ме је једном питао: Зашто имам пар очију ако видим само једну ствар?, сада би ми било лако да му објасним, али тада било је то прилично изненадно и импресивно питање за дете од 4 године.

10. Усред вечере, без икакве најаве ни контекста: Како си се ти осећала посљедњег дана када си била дете?

Богатство дечјих мисли и маште су увек инспиративни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.