Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Депилација брашном: Припремите се за лето помоћу ове невероватне брзе и лаке методе

Једноставна метода уклањања длачица која ће вас одушевити

1621846376_Depositphotos_183139560_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхото
Oglas

Депилација је сама по себи досадна. Ако желите да мало изађете из рутине, препоручујемо вам депилацију брашном. Корен длачица временом слаби и длаке постају тање и мање видљиве.

Прочитајте још: Стигло је време ШОРТСЕВА: Ово је ПЕТ савршених комбинација које ћете волети! (ФОТО)

Погодна је за скидање длачица са лица и оних нежнијих делова тела јер може да уклони само тање длачице.

Да бисте уклонили длачице са тела, пробајте ове две методе. За прву је потребна једна шоља брашна, најбоље од леблебије, пола куркуме и мало млека. Помешајте брашно од леблебије и куркуму. Сипајте неколико капљица млека, тек толико да се створи густа смеса.


Фото: Деспоситос

Нанесите смесу на длачице на лицу у смеру њиховог раста и оставите да се суши 20 до 25 минута. Након тога, влажним пешкиром скидајте длачице супротно од смера раста. Остатке смесе уклоните топлом водом. На крају нанесите хидратантну крему. Током ове врсте депилације можете осетити благу иритацију, али то траје кратко. Уколико поступак будете понављали редовно значајно ћете смањити длаке на образима и бради.

За другу методи помешајте 10 милилитара свежег лимуновог сока, једну шољу воде и 30 г брашна од леблебије. Помешајте све састојке да смеса буде без грудвица, па нанесите на лице. Оставите да се 15 минута осуши, па је скините пешкиром, јачим покретима, у смеру раста длачица.

Да бисте уклонили длачице са тела, потребно је да сједините једно беланце, једну кашику шећера и пола кашике кукурузног брашна. Јачу смесу за цело тело добићете мешавином беланцета, кукурузног брашна и шећера. Умутите беланце шећером, па смеси додајте и кукурузно брашно. Мешајте док не добијете густу пасту.

Прочитајте још: Они који су преживели ковид осећају ОВЕ симптоме 3 месеца касније

 

Нанесите је на суву кожу у смеру раста длачица и оставите да се осуши, па огулите са коже супротно од смера раста длачица. На овај начин их уклањате са кореном, можете је применити и на гушће длаке, као стандардну депилацију и резултат ће трајати дуже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas