Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОБРАТИ ПАЖЊУ

Девет знакова да ста ПОД СТРЕСОМ, а да то ни не знате!

Једна од најчешћих болести узрокованих превеликим стресом је слаб имунолошки систем.

1629289601_Depositphotos_76322185_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Често се дешава да нисмо ни свесни да смо пренапрегнути. Стога смо одлучили да вам покажемо неке од најчешћих симптома који указују на то да сте под стресом.

Прочитајте још: Пет разлога да почнете да једете НАР: У једној ШОЉИ лежи права витаминска бомба!

Проблеми са сном

У случају да имате проблема са спавањем или имате неправилне обрасце спавања, то може значити да сте пренапрегнути. Ово је прва ствар која страда када сте превише под стресом.

Промене у тежини

Када су људи под стресом, вероватно заборављају да једу, што успорава метаболизам. Дакле, резултат је или повећање телесне тежине или губитак тежине. Штавише, када смо пренапрегнути, ћелије не добијају довољно кисеоника.

Превише размишљате

Ако не можете престати размишљати о свом послу, финансијама и другим питањима, то вероватно значи да сте пренапрегнути. Други повезани симптоми који показују да сте пренапрегнути: стално проверавају телефон, е -пошту и друге облике комуникације са посла.

Фото: Депозит

Бол

Ако почнете да осећате бол и друге тегобе, попут стомачних проблема, дијареје, чирева, напетих мишића, болова у грудима и лупања срца. Штавише, сталне главобоље су још један знак да сте пренапрегнути.

Немирни сте и нестрпљиви

Ако не можете остати мирни и на једном месту, вероватно сте пренапрегнути. Дакле, ако је анксиозност константна и не можете се опустити, дефинитивно је време да учините нешто како бисте смањили стрес. Ако сте нестрпљиви и не можете толерисати друге људе, то значи да сте под стресом.

Промене расположења

Стрес директно утиче на здравље мозга. Стога, када сте превише под стресом, вероватно ће доћи до промене расположења. Осим тога, ово може довести до анксиозних поремећаја, опсесивно -компулзивних поремећаја и зависности.

Фото: Депозит

Губитак косе

Стрес је један од криваца за опадање косе. Дакле, ако наиђете на овај проблем, то вероватно значи да морате успорити и опустити се.

Губитак либида

Ово је још један снажан симптом превеликог стреса. Излучивање хормона стреса одговорно за сексуални одговор утиче и то може довести до немогућности да се доживи било каква интимност. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas