Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИГРА СУДБИНЕ

Девојчица рођена БЕЗ ШАКА победила на такмичењу за НАЈЛЕПШИ РУКОПИС! Погледајте њена везена слова (ФОТО)

Колико живот може да буде суров, а са друге стране и леп, најбоље сведочи судбина ове храбре шестогодишње девојчице.

1624644552_devojcica.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен/АБЦ Неwс
Oglas

Док родитељи и професори упозоравају на “одумирање уметности лепог писања” током последњих година, како технологија преузима, једна је девојчица савладала ову технику, и то како сама каже “поприлично лако”, упркос чињеници да је рођена без шака.

Када је Сара имала 6 година усвојила ју је породица из САД-а. Није познавала ни енглески језик, а камоли писмо. Ипак, брзо је савладала нови живот у новој средини, нови језик и културу, и то понајвише уз помоћ сестре Веронике.

Временом, формирала је и споствени стил у писању, држећи оловку уз помоћ обе руке. Никада није носила протезу, а одбијала је и остале врсте помоћи, тврди њена мајка.

Један од њених учитеља је изјавио за Wасхингтон Пост:

-Никада није рекла да нешто не може. Она је мала рок звезда. Носи се са апсолутно свиме што се стави пред њу као изазов и даје све од себе.

Сара воли уметност и писање је за њу управо један од начина уметничке експресије.

Њена јој је вештина, али и упорност, донела победу на Ницхолас Маxим Аwард националном такмичењу у 2019. години.

Награда је намењена управо ученицима који имају когнитивне потешкоће или неку врсту инвалидитета

Судије су биле импресиониране њеном вољом, али и коначним резултатом њеног труда и рада.

-Увек покушам да нађем начин да урадим нешто што на прву не могу. Дам све од себе и деси се овако нешто – објаснила је она за WЈЗ.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas