· · Коментари: 0
СТРАШНА СУДБИНА

Девојка од 16 година остарила за годину дана и претворила се у средовечну жену - Иза свега се крије веома тужна прича (ВИДЕО)

Раизел Калаго, иако има само 16 година, живот јој се потпуно претворио у пакао

1624535782_devocica.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ГМА Публиц Аффаирс

Ова млада Филипинка већ са 14 година је изгледала доста старије, али су у 16 почели озбиљни проблеми. Почела је нагло да стари, добија боре, а иако је ишла у школу сви су мислили да је нека средовечна бака, која је дошла да посети унуку.

Прочитајте још: ПРИНЦЕЗА ОД ДЕДИЊА: Живот је скривала од јавности, а онда је уследила мистериозна смрт (ВИДЕО)

- И даље сам млада, а изгледам као старица и са тим морам да се помирим. Људи често мисле да сам старија од своје мајке, она је изразито младолика - рекла је Раизел чија мајка има 36 година.

За ову болест нема лека

- Промене су почеле да се дешавају прво у виду осипа испод врата и лица. Болело ме је на додир. Онда, када би се осип повукао, остале би боре. Обилазили смо све могуће лекаре али нико није имао појма шта ми се дешава - каже Раизел.

На све начине покушавале су да сазнају шта је у питању је, а онда су наишле на стручњака који им је објаснио да се ради о екстремно ретком поремећају по имену прогерија или Хачинсон-Гилфорд синдром.

- Пошто се све дешавало у време пандемије, носила сам маску па ми је било мало лакше. Не могу да се помирим са својим стањем, стид ме је да излазим и зато и даље носим маску и не планирам да је скинем. И комшилук ме пита шта ми се десило, а ја просто не могу више да одговарам на та питања. Самопоуздање ми се потпуно срозало и плашим се да никад нећу моћи да вратим свој некадашњи изглед - очајна је ова тинејџерка.

- Тренутно на целом свету има око 200 дијагностикованих случајева прогерије. За ту болест и даље нема лека, тек се истражује - каже др Џејмс Јанг, који јој је и идентификовао болест.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.