Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГУБИТАК КИЛОГРАМА

Дијета са маслинама: ПЕТ дана чисте детоксикације организма (ЈЕЛОВНИК)

Ова кратка дијета служи за чишћење организма, али не сме се спроводити дуже од пет дана...

1630961794_Depositphotos_61007635_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Савршено кратка, здрава и укусна дијета са маслинама доноси бројне благодети за организам, а обзиром да не садржи довољно разноврсних храљивих састојака, код дугорочније примене може наштетити здрављу нашег организма.

Ако желите да испробате ову дијету, морате бити љубитељ маслина, посебно оних зелених...

Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)

Након њеног спровођења, препоручује се здрава и уједначена исхрана, а не повратак старим нездравим навикама, што може довести до поновног још већег повећања килограма. Осим тога, ако желите да испробате ову дијету, морате бити љубитељ маслина, посебно оних зелених.

Јеловник дијете са маслинама

Доручак и вечера

Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)

Мешана салата: 40 грама руколе, 40 грама зелене салате, 2 велика свежа краставца 40 грама зелених маслина, 1 зелена паприка, 1 парадајз, Индијски орашчићи, босиљак, мало балзамичног винског сирћета, маслиново уље, со није потребна због маслина, али ако не можете без ње, онда ставите сасвим мало морске соли.

Ефекат дијете
На крају дијете, не само да ћете изгубити тежину, него ћете приметити да је кожа постала еластична. То се догодило јер масне киселине које садрже маслине, нормализују метаболизам и стимулишу сагоревање масног ткива, али исто тако регулишу стварање липида коже. Дијету смеју да спроводе здраве особе и особе које имају проблема са повећаним холестеролом. Уколико имате било каквих других здравствених проблема, и недоумица, обратите се лекару или нутриционисти.

За ручак и вечеру једите зелене и црне маслине, али морају бити исецкане. Такође, не треба заборавити да црне маслине имају више калорија него зелене, па се због тога за бољи ефект дијете препоручује конзумација зелених маслина.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Између оброка пијте доста негазиране воде, обичне или минералне. Током целог дана не смете конзумирати више од три кашике маслиновог уља. Током дана свеукупно смете да поједете између 30 и 50 грама орашастих плодова – бадема, ораха, лешника, индијских орашчића, а најбољи период је током јутра.

Ручак

Целовите житарице: интегрални пиринач, зоб, јечам, хељду, хлеб од целовитих житарица. Житарице скувајте, односно припремите у облику каше.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Риба је допуштена као намирница, али у мањим количинама, око 150 грама спремљене на роштиљу. Такође, су допуштени млечни производи као што је јогурт, кефир, млеко с мало масноћа, али исто тако у ограниченим количинама. На пример, један јогурт од 200 милилитара или шољица млека или исто толика количина кефира. Не смеју се конзумирати никаква друга уља осим маслиновог.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas