Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
уређење дома

Дизајнери кажу: ДНЕВНА СОБА мора бити без ових ствари

Дневна соба ако није складно уређена, може постати извор стреса уместо места за дружење. Најчешћи разлози су неред и претрпаност стварима.

1596626422_Depositphotos_86732234_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Срећом, има доста тога што можете учинити већ данас како бисте дневни боравак опет учинили привлачним за опуштање. Дизајнери вам саветују како ћете то учинити

Прочитајте још: Искористите све капацитете МАЛЕ КУХИЊЕ: Како до идеалног уређења

Решите се нереда

Ако у кући постоји једна соба која би морала да буде без нереда, то је дневни боравак, сматра Џули Асенберг, дизајнерка и власница фирме за унутрашњи дизајн који носи њено име. Она сматра да би то требало да буде место које ће увек бити толико уредно да вас ни ненајављени гости не могу ухватити неспремне.

Фото: Пиxабаy
Дневна соба је једина соба у кући која треба бити без нереда!

Не треба вам гомила часописа

Баците све старе часописе у канту за рециклажу и вратите себи животни простор. Гомилање часописа један је од најчешћих узрока стварања нереда у дневном боравку.

Мањи комади уместо огромних

Велик, гломазан намјештај је ствар прошлости, каже Рејчел Стрит, дизајнерка и водитељка емисије Пхиллy Ревивал. У малим домовима велики комади ће вам сместа угушити простор.

Прочитајте још: Желите СВЕЖ ВАЗДУХ у вашем дому? Ове ТРИ БИЉКЕ ће вам то пружити

Предност има мањи намештај мањих линија!

Не затрпавајте се украсним јастуцима

Иако је тешко одупрети се асортиману украсних јастука којима обилују продавнице намештаја, суздржите се од тога да купите баш сваки који вам се допадне. Украсни јастуци могу променити лице дневном боравку, али и створити контраефекат.

Фото: Пиxабаy

- Декоративни јастуци могу учинити простор лепим, али ако их је превише, једноставно ће нарушити дизајн просторије и створити утисак нереда - сматра Стритова.

Вештачке биљке су лоша идеја

Ма колико вам у продавницама намештаја вештачке биљке изгледале лепо и привлачно, немојте их узимати за украс у дневној соби. Ако су вам праве биљке и цвеће сувише захтевни за узгајање, онда је свако друго решење само оптерећење за животни простор. Вештачке биљке заиста немају другу сврху осим да скупљају прашину.

Прочитајте још: Ова ПРАВИЛА воде до ВИШЕ НОВЦА, како да побољшате ФИНАНСИЈЕ?

Неколико украса је довољно

Сувенири имају чар због успомена које вежете уз њих, али жеља да их све изложите сигурно ће затрпати дневни боравак. Решење је одабрати неколико омиљених, а остало сачувати у фиокама и орманима. Сваких неколико месеци можете из заменити и тако иновирати животни простор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas