· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

До САВРШНЕ ЛИНИЈЕ са мало труда: Једноставни савети за губитак килограма

Мале ситнице које ће вам помоћи.

1607446778_Depositphotos_192692364_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Без обзира на то на који начин покушавате да смршате – можда мање времена проводите гледајући серије или покушавате да углавите нови тренинг у дан препун обавеза, чињеница је да усвајање новог начина живота како бисте изгубили килограме не иде увек тако лако. 

Перите зубе одмах после оброка

Ако сте неко ко једе "успут" више пута, посебно увече, ово је згодан савет за вас, јер прањем зуба након јела можете спречити себе да посегнете за уношењем додатних калорија. Ово је свакако део ваше рутине и једноставан начин да смршате, без превише труда.

Прочитајте још: Патите од НЕСАНИЦЕ? Једете слатко? Тело вам нешто поручује

Учините да ваша храна изгледа веће

Никад не потцењујте моћ самозаваравања када је реч о мршављењу. Како наводе стручњаци, један од најлакших начина да се преварите и поједете мање, јесте да аранжирате своју храну тако да делује као да је на тањиру има много више него што је то стварно случај. Ово можете да примените и када је реч о слаткишима, тако да их једете умерено, а и даље уживате у њима.

Прочитајте још: Научници објаснили зашто НЕ ТРЕБА да будете ОПСЕДНУТИ ТЕЖИНОМ

Направите паузу након две трећине поједеног оброка

Фото: Депозит

Ово је изненађујуће ефикасно, а не захтева додатно време, ни вежбање. Прво поједите две трећине оброка, па сачекајте 15 минута пре одлучивања да ли ћете узети и остатак. Ако сте после 15 минута и даље гладни, завршите свој оброк. Ако нисте, уштедећете себи бројне калорије. Ово је заиста веома једноставан начин да смршате, а да се не трудите превише.

Прочитајте још: Намирнице једемо свакодневно, а оне УСПОРАВАЈУ скидање вишка килограма са стомака

"Гомилање" навика

Групишите мале, али значајне промене у новој рутини. По мишљењима тренера, ово је потенцијално одличан савезник у мршављењу. Предлог је да, на пример, урадите 15 чучњева након прања зуба и да те две навике гледате као на једну. Овакво сагоревање калорија једноставан је начин за мршављење и заиста не захтева превише посла.

Прочитајте ресторански мени пре него што изађете из куће

Ако не једете код куће, издвојите време да погледате понуду ресторана и одлучите шта ћете јести, тако да кад стигнете тамо, нема потребе ни да отварате мени. Изаберите пређело, главно јело и десерт у складу са својим планом исхране. На овај начин можете једноставно да изгубите килограме и да уживате у изласку, без превише труда.

Прочитајте још: Ово су разлози због којих НЕ ГУБИТЕ килограме после порођаја

Једите своју вечеру на тањиру за салату

Укључите самозаваравање као једноставан начин за мршављење, јер не захтева превише залагања, а даје одличне резултате. Користите тањир за салату уместо обичног, јер понекад то што видите пун тањир може да завара ум и створи осећај ситости много раније.

Направите још већу мотивацију себи

Успећете да смршате само ако је ваш циљ озбиљан и одржив. Нека то не буде да уђете у старе фармерке, већ нешто више, као што је циљ да можете лепо да се играте са својом децом. Нека мотивација буде дубља за дугорочнију промену. То је још један једноставан начин да смршате, а да се не трудите превише – само треба искрено то да желите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.