· · Коментари: 0
ПРИЈАТЕЉСТВО

"Добар познаник" се постаје после 60 сати дружења, а знате ли колико је потребно за "НАЈБОЉЕГ ПРИЈАТЕЉА"

Научници су израчунали временски интервал за статус најбољих пријатеља!

1610377135_Depositphotos_152372464_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Као дете, да бисте стекли пријатеља "за цео живот", било је довољно да се пет пута заједно спустите тобоганом или делите чоколадицу. Како старите, схватате да је све теже стец́и одане пријатеље. Али према новој америчкој студији, рецепт за снажно пријатељство потиче из само једног састојка - количине времена које проводите заједно.

Прочитајте још: СРЕЋА И МОТИВАЦИЈА: Ево зашто је ВАЖНО имати пријатеље на послу

У научном раду др Џефрија Хала, објављеном у Јоурнал оф Социал анд Персонал Релатионсхипс, научник је тестирао више од педесет одраслих мушкараца и жена. Током експеримента постало је јасно: све је у вези са интимношц́у која се дешава током врло одређеног времена.

Фото: Депозит

Дакле, резултати испитивања показали су: особа постаје ваш "добар познаник" након отприлике 40-60 сати заједно, а статус "пријатеља" заслужују они са којима сте провели од 80 до 100 сати.

"Најбољи пријатељ" захтева много темељнију проверу - 200 сати или више!

Прочитајте још: Сваки други човек НЕ ВЕРУЈЕ НИКОМ, али да ли ви имате ове ОСОБИНЕ ПРАВОГ ПРИЈАТЕЉА?

Имајте на уму да се време које свакодневно проводите, на пример, у канцеларији са колегама, не рачуна! Реч је о везама у којима се не осец́ате "као на послу".

За интимност су драгоцени само сати "по сопственој вољи", када само уживате у међусобном друштву - били то безазлени трачеви, одласци на пилатес или премијера друге сезоне ваше омиљене серије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.