Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

ДОБРА ВЕСТ! И алкохол штити наше здравље, ево и како

Конзумирање умерених количина алкохолних пића штити организам од развоја каменаца у жучи

1603484116_pivo.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Уколико конзумирате два акохолна пића дневно, смањујете чак за трећину могућност појаве камена у жучи. Наиме тајна је у чињеници да се каменац у жучи формира скупљање холестерола, односно његово окамењење, а ово је посебно опасно по жене обзиром да се једна од три жене током свог живота сусретне са овим проблемом.

Прочитајте још: Да ли сте знали да када пишете на телефону, ваша кичма ПРОЖИВЉАВА ПАКАО: Можете бити трајно ОШТЕЋЕНИ

Ове резултате показало је једно британско истраживање, које је обухватило 25.000 мушкараца и жена.

Прочитајте још: Како ваше ДРЖАЊЕ утиче на ТЕЛО: Шта је правилно?

Каменци у жучи су честа појава, али су симптоми и компликације присутни су само у троје од десет погођених. Истраживачи су кренули од спознаје да алкохол смањује ниво холестерола у жучи.

Подиже ниво доброг холестерола
Алкохол подиже ниво доброг колестерола, који штити од кардиоваскуларних болести и мења састав холестерола у жучи. Уколико се као аперитив попије пре или чаша пива или вина после ручка, уколико не постоји други здравствених проблема, не могу бити штетни већ вишеструко користни. 

Подаци о конзумацији алкохола упоређени су са развојем симптома каменаца у жучи у периоду од 10 година.

Пацијенти код којих су се појавили проблеми са каменцима најчешће су биле жене старе 62 и више година, а статистика је показала да су особе које су највише конзумирале алкохол биле 32 одсто мање погођени, од оних који пију мало или уопште не пију алкохол.

Прочитајте још: СТЕРИЛИТЕТ КОД ЖЕНА као руком однесен! Уживајте у овом чају током хладних дана

За свако алкохолно пиће које се попије тијеком тједна ризик од каменаца падао је за 3 посто, а знанственици кажу како се највјеројатније ради о посљедицама које алкохол има на колестерол, но није измјерено о којим се омјерима ради.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas