· · Коментари: 0
ПРЕВАРА

Добро, прешли сте преко ЊЕГОВЕ ПРЕВАРЕ, знајте да тек сада следи 5 великих БИТАКА

Уколико је покушај останка у љубавном односу после прељубе избор који сте направили уместо да сте отишли, онда морате да будете свесни да вам неће бити лако.

1598862001_Depositphotos_96969654_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Одлучили сте да опростите превару и останете са партнером? Свака част. Први корак је да се не претварате да вас превара није погодила и да се добро осећате.

Прочитајте још: Када је ЛАГАЊЕ у ВЕЗИ ПРЕПОРУЧЉИВО? Пет ситуација када је боље ПРЕЋУТАТИ ИСТИНУ

Др Марјановић Фото: Приватна архива

Превара нужно оставља последице и зато је потребно да преварена особа узме неко време да то одболује. Стрпљење је више него пожељно, па се треба "наоружати". Посветите се себи и радите на својој менталној снази, на то имате право!

Требаће вам много снаге да поново заволите себе.

- Биће вам потребно много снаге да се утешите и себе заволите, па тек онда да изградите однос са партнером - каже др Сања Марјановић, психолог и КБТ саветник.

Не показујте очај, депресију и не држите партнеру лекције о моралу.

Важно је да њему не показујете да сте депресивни, очајни и нарушеног самопоуздања. Клоните се критиковања, нападања, свађа. Немојте да заборавите да будете своји и представите партнеру да ви нисте криви за превару, али да то урадите без критичког тона и самосажаљења, као и држања лекција о моралу.

- Заједничким снагама преиспитајте разлоге зашто вас је преварио - наводи клинички психолог.

Прочитајте још: ПОПУЛАРНИ ЈУТЈУБЕР открио како да СМУВАТЕ ДЕВОЈКУ помоћу ИНСТАГРАМА (ВИДЕО)

Без самосажаљења, без депресије и пребацивања Фото: Депозит

Она саветује да ако одлучите да останете у односу и опростите превару, партнер мора да види да сте стабилна особа која се брине о себи и поштује себе, али и рационално прихвата то што се догодило и остаје, не зато што зависи од њега, већ зато што то заиста жели.

Зашто, зашто, зашто?
Најважније је схватити зашто је до преваре дошло. Многи мушкарци варају како би указали на дубљи проблем који већ постоји у самој вези, док је код неких прељуба само тренутак слабости.

Прочитајте још: Мале ЖИВОТНЕ НАВИКЕ заувек зближавају партнере! Покушајте да их усвојите

И Ирина Фирстен, терапеуткиња за парове, каже да је потребно да се уложи много труда да би се изгубљено поверење повратило, али да је, ипак, могуће опет имати срећну везу.

Потребно је уложити много труда би се поверење повратило, али је могуће.

- Односи између партнера постају квалитетнији ако се на њима ради, као и онда када постоји искрено покајање.  Разговор и разумевање проблема свакако ће смањити шансе да се она понови - каже Фирстен.

Прочитајте још: Комуникација у вези је важна, али 4 ствари ваш партнер НИКАДА не сме да сазна!

Преварена страна не сме да буде огорчена ако је већ одлучила да да нову шансу љубави. Нити да се свети. Играјте за исти тим и будите на истој страни. Знајте да никакве смицалице нису опција, већ само поштовање - поручује Фирстенова.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.