· · Коментари: 0
УРАДИ САМ

Додајте СОДУ и ТОЗ од кафе ПАРАДАЈЗУ и имаћете највећи и најсочнији род икада!

Желите ли узгајати најукуснији и највећи парадајз? И желите имати велики принос?

1617273350_paradajz.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/Лековите Биљке

На ваше место за садњу парадајза ставите ових шест ствари и очекујте најбољи род!

СОДА БИКАРБОНА

Делује и заиста је добар трик (поготово када узгајате парадајз у чашама) ако желите слађи парадајз.

Једноставно поспите малу количину соде бикарбоне око дна биљака. Сода бикарбона ће се апсорбовати у тло и снизити разину киселости, чиме ћете добити парадајз који је сладак и пикантан.

РИБЉА ГЛАВА

Рибље главе се већ дуго користе као природно ђубриво у врту. Њихова популарност у садњи парадајза није мит који треба разбити. Ради!

Њиховим распадом ослобађају се азот (Н) (душик), калијум (К) али и многи битни елементи у траговима, калцијум (Ца) и фосфор (П).

Једини проблем са закопавањем рибљих глава је тај што их животиње могу ископати. Да бисте то избегли, закопајте дубоко, барем 30 цм.

АСПИРИН

Бацати 2-3 таблете аспирина у отвор – целу таблету или млевену; ово је за јачање имунитета биљака, а такође помаже у одбацивању болести попут пламењаче и повећава род парадајза. Салицилна киселина, је разлог зашто делује.

ГОРКА СО

Парадајз пати од недостатка магнезијума (Мг), па је добра идеја додати 1 или 2 кашике горке соли док пресађујете садницу на дно саднице (како у посудама, тако и у башти). Покријте то танким слојем земље; ово је како би се осигурало да корени не додирују изравно горку со (магнезијум сулфат)

ТОЗ ОД КАФЕ
Уместо да проспете тоз после испијене шољице кафе, употребите га у вашој башти!

Пола шоље тоза од кафе додајте у 2 литра воде па оставите да стоји 24 сата. Можете га сипати право уз корен биљке, а да је не оштетите, а неће ни штетити деци која се играју у башти.

Такође тоз од кафе може да вам помогне да се изборите са разним колонијама гљивица које нападају биљке. Поспите тоз директно по земљи и гљивице ће се повући.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.