· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Додела Оскара се ближи, а да ли знате ко га је освојио чак 26 пута?

Додела Оскара је у недељу, 25 априла.

1619001017_Depositphotos_59968389_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Сигурно можете претпоставити да је сан сваког глумца да освоји Оскара, али више златних статуа? Па, то је стварност за неке глумце, од којих су неки нагомилали и више од десетак.

Прочитајте још: Овако изгледа ЋЕРКА Томе Здравковића: Живи на другој страни Европе и има два СИНА (ФОТО)

Церемонија доделе Оскара за 2021. годину одржава се у недељу, 25. априла у осам сати увече, а овогодишња листа номинованих је, као и обично, узбудљива и разочаравајућа. 

Дакле, то ће бити веома узбудљиво вече, али, док чекамо, забавно је да се подсетимо најзабавнијих тренутака са црвеног тепиха, као да видимо ко је имао највише Оскара икада?

Прочитајте још: Андрија Милошевић искрено о ономе што га сви питају: "Нисам луд да не будем отац"

Свакако, имена попут Тома Хенкса, Чулије Роберт, Мерил Стрип свима прво падају на памет, поготово када се узму у обзир њихове импресивне каријере, али испоставило се да је особа са овом јединственом титулом, нико други но - Волт Дизни. Освојио је 26 Оскара, и однео 59 номинација. Важно је, међутим, напоменути да је већина његових Оскара била за категорије изван глуме, попут Најбољег анимираног кратког филма.

Волт Дизни освојио је чак 26 Оскара

Што се тиче филма са највише Оскара икада, Титаник, Бен Хур и Господар прстенова: Повратак краља,  деле наслов са по 11 Оскара. У глумачкој категорији, особа са највише Оскара је заправо Кетрин Хепберн, која је зарадила четири Оскара и 12 номинација у категорији за најбољу глумицу. Победила је за улоге у "Јутарњој слави", "Погоди ко долази на вечеру", "Лав зими "и "На златном рибњаку". Редитељ Џон Форд има највише Оскара за режију са укупно пет, а најпознатији је по филмовима попут "Плодови гнева" и "Информер".

Прочитајте још: Како данас изгледају глумци из филма "Лајање на звезде"? Професорка француског и даље изгледа савршено (ФОТО)

Мерил Стрип не заостаје много - глумица је номинована 21 пут (што је чини глумицом са највише номинација) и освојила је три од њих. Иако Стрип ове године није номинована и неће имати прилику да се изједначи са Кетрин, постоје неки глумци кји ће први пут имати прилику да добију Оскара.

Што се тиче највише победа (и номинација) у категорију за најбољег глумца, част је припала Џеку Николсону. Иако је изједначен са Данијелом Деј Луисом са три победе, три пута је бољи од Луиса у категорији номинација - номинован је 12 пута, док је Луис постигао 6 номинација. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.