Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

ДОКАЗАНО: ЧОКОЛАДА за ДОРУЧАК помаже у смањењу килограма, али само ако се користи на ОВАЈ НАЧИН

Конзумирање чоколаде на "празан стомак" има своје бенефите.

1630071766_croissant-648803_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Чоколада има многа корисна својства. Она је лек, афродизијак и пут до доброг расположења. Подстиче лучење хормона среће више него страствени пољубац, а смањује ризик од кардиоваскуларних болести.

Наравно, ови бенефити важе само ако се уноси у умереним количинама.

Прочитајте још: Дијета Милице Павловић коју ће обожавати СВЕ ЖЕНЕ: Можете изгубити чак 10 килограма, а НЕЋЕТЕ ГЛАДОВАТИ

Неумерен унос чоколаде може имати негативан ефекат на здравље, па се у том случају могу јавити осипи, као и тахикардија и хипертензија.

Идеална количина чоколаде је до 100 грама дневно. Све преко тога постаје штетно за организам.

Како је овај слаткиш одувек био предмет бројних истраживања, научници су дошли до занимљивог закључка, а то је да чоколада може помоћи и у губљењу сувишних килограма.

Једна студија на Харварду доказала је да жене у постменопаузи које свакодневно поједу мало чоколаде за доручак лакше и брже мршаве.

Експеримент је трајао тачно две недеље. Три групе од 19 жена у постменопаузи биле су добровољци у истраживању. Жене из прве групе јеле су храну типичну за то поднебље, док су жене из друге групе у року од сат времена након буђења добијале око 100 грама млечне чоколаде, а учеснице из треће групе јеле су чоколаду у истој дози, само сат времена пре спавања.

Фото: Пиксабеј

Код жена које су ујутро јеле чоколаду, тежина се није мењала, али се побољшао састав цревне флоре, а такође им се смањио обим струка.

Трећа група која је јела чоколаду пре спавања, такође је осетила бољитак. Жене из ове групе су повећале физичку активност следећег дана у просеку за 6,9%, а имале су и мању потребу за слатким.

Главни закључак до којег су научници дошли током овог експеримента јесте да жене које су свакодневно јеле 100 грама чоколаде, нису се угојиле.

Резултати овог експеримента побили су мит о томе да чоколада гоји, и да је треба избегавати уколико желите да смршате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas