Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТИНИТО

Доказано! Мушкарац ће ЖИВЕТИ ДУЖЕ ако ожени ПАМЕТНУ жену

Позитиван утицај на друштво у целини.

1608036786_Depositphotos_300333370_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Какве то жене мушкарци замишљају крај себе, као своју супругу? Је ли лепота или интелигенција пресудан фактор?

Портал БригхтСиде дошао је до једног врло занимљивог закључка, који ће вероватно пођеднако заинтригирати и жене, и мушкарце.

Наиме, нова истраживања су показала да жена снажног интелекта и памети заправо може да продужи живот мушкарцу. Осим тога, помаже и у превенцији деменције.

У једној од студија испитивано је здравствено стање једнојајчаних близанаца и установљено је да је утицај једног на други имао великог удела у развоју њихових интелектуалних способности.

Прочитајте још: Тешко вам је да се ЗАЉУБИТЕ? Вероватно сте много ПАМЕТНИ

Научници су закључили да мушкарци који ожене паметну жену живе дуже и срећније, и много ређе оболевају од Алзхеимерове болести и деменције.

Опште је познато да интелектуално стимулативне игре спречавају настанак ових болести јер подстичу рад мозга. Стога је потпуно логично да партнер који константно стимулише ваш интелект, има велики утицаја на развој ваших когнитивних способности.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ово су године у којима се жене осећају НАЈПРИВЛАЧНИЈЕ

Лаwренце Wхаллеy, професор менталног здравља у пензији на Унуверзитету Абердеен је рекао: "Оно што мушкарац треба да уради како би дуже живео, је да ожени интелигентну жену. Од интелигенције нема боље превенције деменције".

Девојчице које се поносе својом интелигенцијом, израстају у одговорније и независније жене. Дечаци који деле ту карактеристику такође успостављају здравије односе са женама и стварају угоднији породични угођај за своје жене и децу.

Прочитајте још: НЕ ВОЛИТЕ ДА ГУБИТЕ, па макар то била и свађа са партнером? Ево како ћете увек изаћи као ПОБЕДНИК

Нажалост, идеја и даље постоји да женину лепоту треба вредновати више него њен интелект. Али ово истраживање показује да особа која брине о интелигенцији свог партнера ће бити у бољем положају да се брине и о његовом психичком и физичком здрављу.

А то ће имати позитиван утицај на друштво у целини.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas