Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРОНА

ДОКТОР СУВОРОВ тврди: ЉУБИЧАСТА пшеница и чаша ОВОГ напитка су НАЈБОЉА превенција против КОРОНЕ

Научници из Санкт Петербурга су направили необичну вакцину против вируса корона. Производи се у облику кефира и јогурта.

1603980129_Depositphotos_161700944_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Једна чаша кефира по дану - и корона ће вас заобићи. За то су се побринули научници из руског Института за експерименталну медицину.

Прочитајте још: ЛИДИЈА Сурина, ЧУВЕНА траварка са УРАЛА, каже: Ако желите ДУБОКУ СТАРОСТ пијте 6 МОЋНИХ БИЉАКА

Они су направили киселомлечне производе који садрже препарат против вируса корона - мукозалну вакцину у којој се налазе мали делићи вирусног генома. Они се инсталирају у геном "добре" бактерије корисне за човека и изазивају активну продукцију антитела против вируса.

Чаша је довољна
Експерименти су показали да је само једна порција новог супер-кефира дневно довољна за спречавање  инфекције вирусом корона.
Киселомлечни производи помажу у превенцији грипа!

Како је саопштио главни изумитељ вакцине, начелник одељења за молекуларну микробиологију Александр Суворов, он и његове колеге из института раније су већ користили пробиотичке напитке за прављење вакцина против различитих болести. На такав начин су настали киселомлечни производи за превенцију грипа, пнеумокока и стрептокока.

Прочитајте још: ЧАША ЗДРАВЉА спречава лош задах, ЧУВА ЗУБЕ и кости

Јогурт и киселомлечни производи су одлична превенција Фото: Пексел

Прочитајте још: Деда КОРЧАН је лечио РУСКУ ВОЈСКУ, а његовим РЕЦЕПТИМА данас лечи ПАВЕЛ

Хлеб против рака и старења

Сибирски селекционери су изумели нову врсту пшенице која јача имунитет. У љубичастом зрну се налазе антиоксидативне материје које се боре са слободним радикалима.

Лековита сорта љубичасте пшенице из Сибира јача имунитет

Лековиту сорту пшенице су развили научници из Омског аграрног универзитета. Житарица необичне љубичасте боје садржи антоцијане - биљне пигменте који имају изражено антиоксидативно и антиупално дејство.

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Антоцијани неутрализују штетно дејство слободних радикала и самим тим спречавају развој малигних ћелија. Они јачају имунитет, успоравају старење и играју важну улогу у превенцији инфекција.
У новој сорти сибирске пшенице се такође налази много цинка који регулише лучење хормона, нормализује матаболизам и помаже одбрамбеном систему да се избори са бактеријама и вирусима. Осим тога, љубичаста пшеница садржи 25 одстовише беланчевина и калцијума него обична.

Храна која "приближава" старост

Рецпет за младост
Да бисте спречили прековремено старење, искључите из свог јеловника све намирнице које садрже вештачке састојке и конзумирајте најмање 400 грама воћа и поврћа дневно, препоручује Тамара Прунцева.

Руски дијетолози упозоравају: многи производи које купујемо свакодневно, знатно нам скраћују  живот. Лекари тврде да су неке намирнице одговорне за превремено старење.
Кобасице, виршле, пециво и газирана пића су највећи непријатељи младости, кажу нутриционисти.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

Дијетолог руског Центра хране и биотехнологије Тамара Прунцева наглашава: вештачке боје, ароматизатори и конзерванси скраћују теломере - бафере на крајевима хромозома који су иначе одговорни за старење. Што су краћи теломери, то је старији организам и то је виши ризик од тешких обољења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas