· · Коментари: 0
ТИНЕЈЏЕРИ И СЕКС

Истраживање ПОТРЕСЛО Европу! Шта нам се дешава са децом?! Доктори ШОКИРАНИ

У 21. веку после деценија едукације млади Европљани се у сексу и даље понашају ризично.

1592581849_Depositphotos_9309111_s-2019.jpg

Студија Светске здравствене организације забринула је европске лекаре, јер је показала да у Европи малолетници и даље понашају ризично у сексу.  Тачније, утврђено је да од тинејџера који упражњавају секс сваки четврти то чини без заштите!

Прочитајте још:  Сви европски тинејџери НЕ ВОЛЕ ШКОЛУ, а одговори деце из СРБИЈЕ ИЗНЕНАДИЛИ

Играју игрице и воде љубав без заштите Фото: Депозит

У анкети, која  је обухватила адолесценте, резултати су показали да међу петнеастогодишњацима, 24 одсто дечака и 13 одсто девојчица рекло да су већ имали сексуалне односе.

Сваки четврти тинејџер је већ водио љубав и то без заштите!

- Чињеница је да се све више дечака и девојчица широм Европе жали на менталне тегобе: потиштеност, нервозу или раздражљивост и сви подаци које смо добили су повод за забнутост за све нас - рекао је поводом објављивања студије директор СЗО за Европу Ханс Клуге.

Воће и поврће једу ретко, а слаткише и газиране сокове сваки дан!
Дечаци дебљи од девојчица
Показало се и да је од  2014. године до 2018. године порасла гојазност међу децом и да сада погађа 25 одсто дечака и 16 одсто девојчица у Европи, при чему је постотак виши код млађе деце. Један од четворо адолесцената сматра да је дебео, што посебно важи за девојчице.

Докторе су нарочито забринули подаци о исхрани. Наиме, истраживања су потврдила и да велики део малолетника не поштује савете о здравој исхрани и да двоје од троје адолесцената не једе квалитетну храну.

Свако друго дете, односно 48 одсто њих је признало да не једе сваки дан воће, а ни поврће, али зато све више једу слаткише и пију заслађена пића.

Прочитајте још: Мушкарац има седам СЕКСУАЛНИХ доба: Прочитајте у ком се ви налазите и шта то ЗНАЧИ

Здравље адолесцената се редовно истражује од 1982. године, сваке четири године у 50 земаља Европе и Северне Америке. Малолетници чине 42 одсто популације планете.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.