Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ЛЕК

ДОМАЋА смеса која ће опоравити вашу КИЧМУ: Рецепт за пасту од КУРКУМЕ

Овај моћан домаћи лек помоћиће вам да ублажите болове у кичми и целом организму.

1615795941_149023b33606064e094b79a7d08a46674942999f.jpg
Фото: Депозит
Oglas

 За почетак припремите пасту од куркуме на овај начин:

40 гр куркуме у праху,
100-150 мл воде.

Наспите куркуму у праху у воду, промешајте и доведите до кључања. Кувајте око 8 минута, док се садржај не згусне. Стално мешајте. Ако је мешавина сувише густа, додајте мало воде.

Смеса треба да личи на густи јогурт.

За то време припремите млеко:

250 мл млека
2 кашике (40 мл) меда
бадемовог уља (по жељи),
мед по укусу.

Млеко прокувајте и додајте у њега бадемово уље (по жељи). Склоните са ватре и сипајте у шољу. Додајте 1 кашичицу припремљене пасте од куркуме. Засладите медом по свом укусу.

Пасту од куркуме можете припремити у већој количини и на дужи период. Пасту чувајте у фрижидеру, може трајати и до 40 дана. Готову пасту додајите у вруће млеко по 1 кашичицу.

Важно: Они који имају проблеме са жучном кесом: боље не ризиковати, јер куркума има диуретски ефекат.

Шта све лечи куркума?

Фото: Депозит

Савремена наука као и традиционална медицина, високо цени ову лековиту биљку. Жути алкалоид куркумин јесте главни активни састојак биљке.

Лековитост куркуме, објашњава се тиме што љут укус ове биљке убија клице и паразите, уништава наслаге слузи, масти, лепљиве токсине, подстиће крвоток и комплетан метаболизам. Горак укус је најбоље средство против тровања, грознице, упала, болести крви и коже.

Такође, уклања талоге и лепљиве токсине, чиреве, сало, зној, гној, свраб, чисти мајћино млеко, материцу и јетру.

Куркума се може набавити у свакој боље снабдевеној продавници хране.

                     Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas