Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни третмани

ДОМАЋЕ МАСКЕ које ће ОШТЕЋЕНОЈ КОСИ помоћи да врати ЗДРАВ И ЛЕП ИЗГЛЕД

У жељи да имамо што лепшу фризуру често не размишљамо о томе шта бирамо да до ње и дођемо. Тада наша коса трпи и као резутат добијамо тренутно лепу косу, али касније оштећену.

1597489544_girl-1246525_1280-1-.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Временом ће постати сува и ломљива. Маске за косу могу помоћи у враћању хранљивих састојака, влаге и протеина. Своје домаће третмане можете направити помоћу кокосовог или маслиновог уља, јаја или меда.

Прочитајте још: Савети за негу КОВРЦАВЕ ИЛИ ТАЛАСАСТЕ КОСЕ: Потребно јој је више него што смо мислили

Фото: Депосит

1. Јаја, мајонез, малиново уље и мед

Мајонез не мора да се користи само за сендвиче. Липиди у мајонезу помажу коси да апсорбује влагу и масне киселине негујући фоликуле косе. Маслиново уље и мед пружају антиоксидативне и хидратантне предности, а протеини у јајима помажу јачању косе.

Ова маска је идеална за коврџаву косу. Оогућава потребну влагу, а не оптерећује косу.

Састојци:

1 јаје, 2 кашике мајонеза, 1 кашика маслиновог уља, 1 кашика меда

Упутства:

Све наведене количине састојака помешајте. Наносите у малим деловима на чисту и влажну косу. Држати од 30 до 40 минута, потом добро опрати косу шампоном.

Прочитајте још: ШМИНКА за надолазећу ЈЕСЕН: Ово су трендови

Фото: Пиxабаy

2. Кокосово уље и мед

Ова маска је најбоља за средњу дужину косе. Кокосово уље помаже да се заштите природни протеини, а витамин Е има антиоксидативне користи.

Састојци:

2 - 4 кашике кокосовог уља и једна кашика меда

Упутства:

Помешајте све састојке и нанети на чисту и влажну косу, пустити да одстоји највисе сат времена, а затим добро опрати.

3. Јабуково сирће, лимун и мед

Ако вам коса брзо постаје масна, ово је права маска за вас. Лимунов сок апсорбује вишак уља, а јабуково сирће ће уравнотежити ПХ вредности и вратити правилну кисолост.

Прочитајте још: Једини комад гардеробе који НИКАД НЕЋЕ ИЗАЋИ ИЗ МОДЕ, а сви га имамо у ормару (ФОТО)

Састојци:

1/4 шоље јабуковог сирћа, сок једног целог лимуна и 1 кашика меса

Упуства:

Помешајте све састојке и нанети равномерно на целу косу која је чиста и влажна. Пустити да одстоји 30 минута и затим добро испрати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas