· · Коментари: 0
спа код куће

Домаћи ПИЛИНГ СА СОДОМ БИКАРОБОНОМ за негу ваших СТОПАЛА: Направите сами

Оно што свака жена жели јесте да њена стопала изгледају неговано и атрактивно.

1601901739_Depositphotos_2798621_s-2019.jpg
Фото: Депосит

То значи да кожа мора да буде хидрирана и мека, али пре тога свакако се треба ослободити свих оних наслага мртвих ћелија коже, као и проблема са грубим петама, које заиста није тако лако избећи, јер је кожа у том делу склона задебљавању.

А када смо код неге стопала, пилинг је дефинитивно незаменљива ставка. Плус сода бикарбона као магичан састојак када су беаутy ритуали у питању.

Прочитајте још: Упоран је и уништава нам осмех! Уклањање каријеса КОШТА МНОГО, а можете га уклонити сами

Направите пилинг за стопала са содом бикарбоном како бисте имали глатку и нежну кожу.

Овај пилинг ћете моћи применити на цела стопала, односно циљано на оне делове где приметите задебљања, а нарочито је ефикасан у погледу тврдих и сувих пета. Посебно је непријатно када су пете испуцале, што значи да је осим пилинга потребно и да појачате хидратацију коже стопала, како бисте се решили овог непријатног проблема.

Фото: Депосит

Како да направите свој пилинг за стопала?

Обичну соду бикарбону већ имате у својој кухињи, и она је дефинитивно одличан избор када су ове намене у питању. Сода има анстисептичка својства, меша се у овом случају са водом, и има функцију да смањи њену тврдоћи, и што је посебно важно - благотоврно делује на кожу.

Прочитајте још: Правила уређења ормара по фенг шуију: Ево шта морате ОДМАХ ИЗБАЦИТИ јер привлачи НЕГАТИВНУ ЕНЕРГИЈУ

Све што ће вам бити потребно јесте 3 л воде и 5 супених кашика соде бикарбоне. Загрејте воду тако да буде врућа а потом је сипајте у лавор и додајте соду. Мало промешајте, па потопите стопала. Оставите их да одстоје 20 минута.

А, онда следује сам пилинг. Узмите камен за пете или турпију, која ипак није сувише груба, поквасите је, замочите у соду бикарбону, па тиме третирајте проблематичне делове.

Прочитајте још: Хладније је време, НЕГУЈТЕ УСНЕ: Направите ДОМАЋИ БАЛЗАМ

Након третмана намажите хидрантну крему, или вазелин на пете ако су биле доста испуцале. Најбоље је да га радите увече пред спавање. Слободно га можете практиковати свакодневно у трајању од 7 дана, а онда направите паузу једну недељу, након чега можете примењивати овај принцип у нези стопала једном до два пута седмично.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.