Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Поука

"Драга девојчице у купаћем костиму..." Писмо једне маме постало ХИТ на интернету, а свако се након читања ЗАМИСЛИ

"Волела бих да могу да ти кажем..."

1598261729_Depositphotos_84174848_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Писмо једне маме шири се друштвеним мрежама, а свако ко га прочита добро се замисли шта је, у ствари, у животу важно. Да ли физички изглед толико треба да нам управља животом, до те мере да нам то постаје једино битно, да доведе до тога да се стидимо себе.

Прочитајте још: ДЕТЕ које расте у кући БЕЗ КЊИГА развија ОПАСНУ НАВИКУ

Да на основу стрија, целулита, и стомака вреднујемо једни друге, док нам битне ствари пролазе пред очима.

Писмо те маме преносимо у целости:

- Драга  девојчице у зеленом купаћем костиму,

Ја сам ова жена која седи на пешкиру поред тебе. Ова што је дошла са једним дечаком и једном девојчицом.

Пре свега желим да ти кажем да је баш лепо седети близу тебе и твоје групе другара у овом делићу времена у ком се наши простори додирују један са другим и ваздух испуњавају ваш смех, разговори и ваша музика. 

Фото: Пиксабеј

Знаш ли једну ствар? Мало сам се тргла када сам схватила да нисам свесна када сам одатле прешла овде: од тога да сам „девојчица“ до тога да сам „госпођа поред“, од тога да сам она која на плажу иде са другарима до оне која води децу са собом.

Али не пишем ти зато. Пишем ти јер бих волела да ти кажем зашто се мој поглед зауставио на теби. Видела сам те и нисам могла да избегнем да те не приметим. 

Видела сам да си се ти последња скинула. Видела сам да си била иза свих осталих у групи, да си скинула мајицу када нико није гледао, да не би привукла пажњу. Али, ја сам те видела. Иако нисам баш тебе гледала, видела сам те.

Видела сам да седиш на пешкиру у пажљиво одабраном положају, покриваш свој стомак рукама. 

Видела сам како стављаш косу иза ушију, спуштајући главу да би могла да је дохватиш, вероватно да не би померала руке са те студиозно проучене опуштене позе. 

Видела сам како устајеш да идеш на купање и гуташ нервозно кнедлу јер мораш да сачекаш своју другарицу тако стојећи, изложена погледима и како поново користиш руче да се покријеш као да су оне парео. Покушавала си да покријеш своје стрије, масноћу, целулит.  

Прочитајте још: НОВИ ИЗАЗОВ ПРЕПЛАВИО ТИК ТОК: Родитељи поливају бебе водом, а њихове реакције насмејаће и највеће мргуде (ВИДЕО)

Видела сам да ти је непријатно јер ниси могла да покријеш цело тело док си се удаљавала од групе на исти, дискретан, начин на који си скинула мајицу.

QУЕРИДА ЦХИЦА ДЕЛ БАÑАДОР ВЕРДЕ: Соy ла мујер qуе естá ен ла тоалла де ал ладо. Ла qуе ха венидо цон ун ниñо y уна...

Објављује Јессица Гóмез у Уторак, 5. српња 2016.

Не знам да ли је та твоја непријатност са самом собом некако повезана са начином на који је твоја другарица коју си чекала распустила своју густу косу на савршена леђа којима су само недостајала крила. А ти си, у међувремену, гледала у под. Тражила си неко склониште у себи, покушавала си да се сакријеш у саму себе.

Драга девојчице у зеленом купаћем костиму, волела бих да могу да ти кажем многе ствари… Можда зато што сам ја, пре него што сам постала госпођа са децом, била ту, на твом пешкиру.

Фото: Пиксабеј

Волела бих да могу да ти кажем да сам, заправо, била на твом и на пешкиру твоје другарице. Била сам ти и била сам она. А сада нисам ни једна ни друга или сам можда мало од обе. Када бих могла да вратим време, једноставно бих одабрала да се забављам, уместо да бринем или умањујем своју вредност размишљајући на ком од два пешкира бих радије била.

Волела бих да могу да ти кажем да сам видела да у торби носиш књигу и да, какав год да је стомак на твом седамнаестогодишњем телу, изгубиће свој облик пре него што ти изгубиш богатство твог ума.

Волела бих да могу а ти кажем да имаш прелеп осмех и да је штета што си толико заузета скривањем себе да немаш времена да се више смејеш.

Волела бих да могу да ти кажем да је то тело ког се стидиш лепо само зато што је младо. Лепо је само зато што је живо. Због саме чињенице да те грли и носи оно што си ти заиста и што ти прави друштво у свему што радиш.

Волела бих да могу да ти кажем да би требало да се видиш очима жене у тридесетим годинама, јер би тада схватила колико заслужујеш да будеш вољена и да волиш саму себе.

Прочитајте још: БЕБА у стомаку ОСЕЋА СТРЕС МАЈКЕ: Ево како НЕГАТИВНЕ ЕМОЦИЈЕ утичу на дете

Волела бих да могу да ти кажем да те особа која те једног дана буде заиста волела неће волети због тога каква си и поред твог тела, већ ће обожавати твоје тело, сваку кривину, сваки његов делић, сваку линију, сваки младеж. Обожаваће јединствен и диван дизајн твог тела, а ако то не уради, ако те не воли такву каква си, не заслужује твоју љубав.

Волела бих да могу а ти кажем да имаш прелеп осмех...

Волела бих да могу да ти кажем, и молим те да ми верујеш, да си савршена таква кава си, прелепа у својој несавршености.

Али шта могу да ти кажем ја, само жена са пешкира поред…

Прочитајте још: Дека изашао из апотеке и мрмљао у браду: Откривена је ТУЖНА ПРИЧА, а након ПОТЕЗА младића апотекарка је ЗАПЛАКАЛА

Али знаш шта? Дошла сам са мојом ћерком, оном у розе купаћем костиму, оном што се игра на обали и сва је прљава од песка. Њена једина брига данас је хладна вода.

Драга девојчице у зеленом купаћем костиму, теби не могу да кажем ништа.

Али њој ћу рећи све, баш СВЕ.

И рећи ћу СВЕ и мом сину.

Јер је то начин на који заслужујемо да будемо вољени. И на тај начин би требало да волимо. - завршава.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas